hits

Lett å glemme det positive...

 • Publisert: 06.11.2013, 14:57
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Dette kommer nok til å bli bare et langt og kjedelig innlegg å lese for noen, men for de som gidder hadde jeg virkelig blitt glad hvis dere leser.

  Noen dager våkner jeg opp og har helt glemt at jeg ikke er frisk. Jeg har hatt ME i 11 måneder nå, og det er ikke sånn her jeg hadde forventet at ungdomstiden min skulle bli. Å ha et utmattelsessyndrom midt i ungdomstiden er rett og slett ikke lett! Jeg er en helt vanlig 16 år gammel jente, som har lyst til å gjøre akkurat de samme tingene som andre 16 åringer har lyst til. Jeg vil faktisk gå på skolen for fullt, jeg vil trene, være med venner i helger og etter skoletid, jobbe for å tjene penger, dra på shoppingturer eller ha jentekvelder med venninner. Jeg vil gjøre alt dette, men jeg klarer det ikke.
  De dagene jeg våkner opp i så god form at jeg klarer å glemme at jeg er syk, det er gode dager! Men uheldigvis er det sånn at de dagene har jeg lyst til å gjøre alt på en gang. Jeg vil nesten ta igjen alt jeg har gått glipp av på ett år, på kun den ene dagen. Det er da det ikke funker lenger. Jeg blir utslitt og utrolig skuffet over meg selv. Når kroppen min sier i fra at DETTE orker du ikke mer, da kommer jeg på hvordan hverdagen min egentlig er og det er en så nedtur for meg.

  Når jeg er sliten og ikke orker noe annet, er det ikke sånn at jeg kan legge meg ned for å sove noen timer også er jeg bra igjen da jeg våkner. Jeg klarer for det første ikke å sove, jeg har ikke sjans. De gangene jeg faktisk sovner er jeg virkelig dårlig! Det eneste som hjelper er å ligge i et helt mørkt og lydtett rom, problemet er bare at jeg kjeder meg helt sinnsykt. Det er ikke sånn at jeg synes det er godt å endelig få slappet av, jeg blir rastløs, kjeder meg og er ensom. Ofte setter jeg på en film eller serie for å ikke kjede meg like mye, jeg setter meg ned å ser gjennom alt jeg har i en av skuffene mine, jeg rydder i klær, jeg rydder i sminken, sorterer ark jeg har fått fra skolen, jeg gjør alt mulig rart jeg kan finne på selv om jeg egentlig ikke bør gjøre noen ting. Men hva annet skal jeg gjøre da? Jeg er så lei av å alltid bli sliten, så lei av å aldri få hatt det noe gøy. Jeg har lyst til å være en vanlig ungdom som klager over at skole, trening og venner gjør at man ikke har tid til å slappe av. Jeg har lyst til å være en sånn ungdom som gjør alt han eller hun vil når de vil det! Men sånn er det ikke, og kommer nok ikke til å bli på en stund.
  Jeg føler meg så alene ofte, selv om det går i perioder der jeg noen dager er mer lei meg over det enn andre dager, så er jeg generelt ensom. Jeg har en hund, en kjæreste og et par gode venninner, annet enn det har jeg ikke så mange. Jeg har selvfølgelig familien min som virkelig har støttet meg gjennom dette, når jeg ser på hvor mye hjelp jeg har fått fra de så ser jeg at jeg aldri hadde klart meg like bra uten. Men det er jo slitsomt for de også! Jeg prøver å ikke vise så ofte hvor dårlig form jeg faktisk er i, og ofte klarer jeg å få det til å virke som om jeg er ganske bra. Men problemet da er at jeg føler at det forventes så mye mer av meg, ikke bare av familien, men ellers av andre også. Og de gangene jeg viser eller "klager" over at jeg er sliten så får jeg bare dårlig samvittighet, de har hørt det SÅ mange ganger, men det er jo ikke så mye de får gjort med det.

  Elleve måneder er egentlig ikke så lenge hvis man ser det på en annen måte. Jeg har vært heldig og ikke fått en av de høyeste gradene av ME der de rett og slett kun er sengeliggende. Jeg har noen sånne perioder jeg og, men ikke på likt nivå. Jeg har jo blitt generelt bedre enn jeg var helt i starten, og det viser kanskje at jeg ikke kommer til å være syk så veldig mye lenger!? Jeg håper hvertfall at det skal være mye mye mye bedre om et år fra i dag!  En ting jeg virkelig har lært meg på disse månedene er å sette pris på små ting eller ting jeg ikke har tenkt så mye på før. For eksempel har jeg alltid satt pris på kjæresten min, men det at han har vært der for meg gjennom alle de vanskelige dagene når han egentlig kan velge å gå sin vei, gjør at han betyr ekstra mye for meg. Han har støttet meg, vært en venn og en sånn kjæreste som alle fortjener å ha, og det har nok vært veldig hardt for han. Det samme med familien min. Og de vennene som har blitt igjen. Men nå blir jeg super glad av bare det å få en melding på Facebook der jeg blir spurt hvordan det går med meg, at noen spør om jeg vil finne på noe en helg eller etter skolen, til og med blir jeg glad av at folk spør meg litt om hvordan det å ha ME er for meg, for det viser at det er noen som faktisk bryr seg om hvordan jeg har det. Når jeg har fått støttende kommentarer på bloggen har jeg ofte gått rundt og smilt fra øre til øre i flere timer, og ofte blir hele dagen bra kun på grunn av det.
  Med så mye negative ting som jeg går gjennom, er det lett å glemme det positive. Men jeg prøver alltid å komme på tre positive ting når jeg legger meg som har skjedd i løpet av dagen. Og jeg prøver å tenke på tre positive ting jeg har i livet, før jeg står opp om morgenen. Det er noe jeg har gjort i det siste, og det har virkelig hjulpet meg med å få motivasjonen til å faktisk stå opp om morgenen. Dette er noe som også sikkert kan hjelpe andre som sliter med ett eller annet negativt i livet. Prøv å glem det negative eller finn positive sider ved det. Det hjelper!
  "A smooth sea never made a skilled sailor" er det et sitat som sier. Og det er helt sant! Du lærer av alt det vonde og harde i livet, hvis alt kommer helt lett vil du aldri klare å takle andre vanskelige situasjoner. Å gå gjennom vonde og harde tider i livet gjør deg bare sterkere.

  Har du noen tips som hjelper for deg?

 • Publisert: 06.11.2013, 14:57
 • Kategori: Personlige innlegg
 • 20 kommentarer
 • 20 kommentarer

  -Vanja-

  06.11.2013 kl.15:17

  fine bilder! :)

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.15:40

  venke&vanja: Takk :)

  Nikita <3

  06.11.2013 kl.15:40

  Herlig innlegg :)

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.16:08

  Nikita: Takk :)

  Maria

  06.11.2013 kl.16:22

  Det som hjelper meg kan være: Gå en tur, få besøk av en god venninne, lese en fin bok, se en god film, gå en tur på kino, lage en bedre middag. Slappe av med litt musikk, evt. ett ukeblad, gå en tur på biblioteket, bestille god mat med hjem. Hotellopphold en helg. Weekend tur til for eksempel. England. Båttur for å kjøpe julegaver med spa etterpå ;) Trene, når jeg klarer. Ha en fin kveld og god bedring! klem
  ME høres så lite gøy ut:( håper du bare blir bedre og bedre etterhvert da!

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.16:52

  Una Hansen - kommenterer tilbake: det er ikke så gøy, nei.. Takk :)

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.16:53

  Maria: takk for tips :)

  Siri

  06.11.2013 kl.17:36

  Veldig interresant å lese bloggen din! Man får liksom et litt annet perspektiv på hvordan livet kan være/plutselig bli, og hva man burde sette pris på :) I tillegg skriver du veldig bra, stå på! <3

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.17:47

  Siri: Tusen takk :) kjempe koselig med positive tilbakemeldinger :)

  veronika-kommeneterer tilbake!

  06.11.2013 kl.18:03

  Uff,kjipt å ha ME! Håper du blir bedre da c:

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.18:08

  veronika-kommeneterer tilbake!: Takk :)

  ingunn96

  06.11.2013 kl.22:53

  er bra at du skriver om dette. Også bra at du tenker på positive ting selv om det kan være vanskelig :)

  Thea Brandlistuen

  06.11.2013 kl.23:00

  ingunn96: takk for fin tilbakemelding :)

  hippiesummer

  07.11.2013 kl.03:52

  Så vanskelig det må ha vært for deg å ha fått ME i ungdomstiden! - Jeg må bare si at du er SUPERFLINK som velger å se på det positive! Hadde du bare sitt på det negative hadde det bare dratt deg ned, og det vil vi ikke ha noe av! Du er rett og slett modig, sterk og flink som ser det på de positive tingene som har skjedd på dagen! Det synes jeg alle burde gjøre!

  Tips til hva som kan hjelpe, hmm? Kanskje hvis du gjør det som gjør deg glad, kanskje du har en hobby, noe du liker å gjøre ekstra godt? En ting som ALLTID gjør meg glad er å synge, det er akkuratt som terapi for meg! :)

  Du er utrolig flink til å blogge, det er så utrolig spennende å lese! Det er fordi vi kan lese oss frem til hva du går igjennom, i tillegg til at du gjør det spennende for oss å lese. Du er SUPERFLINK, så stå på videre, og lykke til! :D

  Peace and Love ❤

  Thea Brandlistuen

  07.11.2013 kl.09:05

  hippiesummer: Tusen takk for en kjempe fin og støttende tilbakemelding. Blir veldig glad :)

  Monica Hilldrum

  07.11.2013 kl.14:39

  Så bra innlegg du har skevet :) Stå på <3

  Thea Brandlistuen

  07.11.2013 kl.14:44

  Monica Hilldrum: Tusen takk :)

  R0sey

  07.11.2013 kl.16:30

  Det var virkelig bra innlegg!

  Thea Brandlistuen

  07.11.2013 kl.19:55

  R0sey: Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar