hits

Dyretesting og mishandling- vi er virkelig blinde!

 • Publisert: 18.11.2013, 22:27
 • Kategori: Personlige innlegg
 • (Det kommer nok til å være en del fæle bilder og videoer i dette innlegget så du er klar over det)

  Jeg leste gjennom bloggen til Tonje Kvamme for noen dager siden der det står mye om hvor ille dyr har det, og helt ærlig er jeg helt sjokket over hvor ondskapsfulle vi mennesker er ovenfor dyrene. Hva er galt med oss? All den tiden vi bruker på å teste ting på små uskyldige dyr, hvorfor? Vi hadde jo aldri gjort så forferdelige ting vi gjør mot dyr, på mennesker. De stakkars dyrene har ingen stemme og har ingen sjanse til i det hele tatt å forsvare seg selv der vi kommer med kniver, pistoler og alle de andre metodene vi bruker. Til og med rett borti her, på militær greiene på Sessvollmoen bruker de griser som forsøkskaniner til førstehjelp. De skyter dem (MANGE GANGER) på steder de vet de vil overleve, og bruker dem for å øve seg på hvordan de gjør det hvis en av deres egne blir skutt. På en måte kan jeg være enig i at det er lurt å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon, men hvorfor må det gå ut over dyrene? Jeg tipper noen halv ler av dette innlegget og tenker ?Det er jo bare griser?, men det er ikke BARE griser! Det er levende vesener med en rett til å leve på akkurat lik linje som det vi har. Hvorfor skal liksom vårt liv være så mye mer verdt enn for eksempel en gris, en elefant eller rev? Dyr føler smerte som oss, de føler sorg, de har følelser! Til og med elefanter gråter, de er faktisk ett av de mest følsomme dyrene i verden.

  1bbad7ee_large

  Det er ikke så lenge siden jeg så på disse Canada Goose jakkene og ikke tenkte det var noe galt med dem. Hadde jeg da hatt mye penger kunne jeg nok ha kjøpt en, men da visste jeg faktisk ikke så mye om det med pels og hvordan dyrene ble behandlet. Jeg har alltid tenkt at pelsklær ble laget av pelsen til dyr som allerede var døde av andre grunner, eller pelsen til et dyr som hadde så mye at det ble klippet vekk litt for å gjøre det lettere for dyret å leve. Men det er absolutt IKKE slik det er i virkeligheten, det er vanskelig å forestille seg hvor ille det egentlig er!

  Vi mennesker er ofte blinde, vi lukker øynene og vil ikke se hele sannheten. Og det er akkurat det jeg og mange andre har gjort med dette. Jeg har aldri tenkt noe særlig over hvor ille dette med dyreplageri, dyretesting og pelsindustrien faktisk er. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi jeg ikke vil det skal være sånn. Hvis man overser det og ikke tenker så mye på det, er det plutselig ikke en virkelighet lenger. Men jeg mener det er lurt at flere folk åpner øynene og SER virkeligheten og smerten bak alt dette. Produksjonen bak Canada Goose jakkene går imot så mye! Pelsen i kragen er av Coyoter som blir fanget i både feller og fotsakser, og pelsen blir dratt av mens de fortsatt er levende.

  556611_10151019197074586_1392650555_n_large

  I tillegg til pelsen på jakken er dunfjærene inne i jakken like ille. Gjessene som blir brukt til dette har det helt forferdelig vondt, de blir tvangsforet ved å stappe et rør ned i halsen på dem og de blir ribbet for fjærene mens de også fortsatt er levende. Jeg har tenkt at her i Norge er vi vel ikke så ille, men til og med her i Norge har vi pelsfarmer der rev og mink blir stappet inn i bittesmå nettingbur. Vi får til og med støtte på flere millioner i året for å holde oppe pelsfarmene, mens i mange andre Europeiske land er det forbudt. Her i Norge der alt skal være så fantastisk og bra er det likevel sånn, det er virkelig skuffende! Originale Uggs er det masse lidelser og grusomheter bak, de blir laget av saueskinnet til Merinosauen. Høres ikke det så ikke ut? Les DETTE innlegget og jeg er sikker på at du får andre tanker til det! Hvis du kjøper for eksempel Canada Goose og Uggs er du med og støtter alvorlig dyremishandling, en industri som gjør så mye feil! Vil du virkelig være med å støtte dette?:

  (Bildene er tatt fra tonjekvamme.blogg.no)

  Og det med dyretesting? Har du egentlig tenkt over hvilke produkter du har hjemme som er dyretestet? Det kan jeg helt ærlig si at jeg ikke har tenkt så mye over før nå. Jeg fikk et spørsmål for noen uker siden der hun spurte om jeg hadde noe dyretestet her hjemme, men det klarte jeg ikke svare på. Jeg visste det ikke. Jeg regnet rett og slett med at jeg ikke hadde noe dyretestet, for jeg tenkte at ?det vil de vel ikke selge!? Og hvertfall ikke her i Norge!? Det er vel ikke lov??, men der tok jeg helt fullstendig feil. Jeg sjekket litt opp hvilke produkter som er dyretestet, og det viser seg at blant annet Zalo og Colgate IKKE kan garantere at de IKKE tester produktene sine på dyr. Hvor mange folk her i landet sier at de er i mot dyretesting, men har tannkrem fra Colgate i skapet på badet eller en flaske med Zalo på kjøkkenbenken? Det er nok MANGE! For det er jo ikke så lett å vite, hvordan skal man egentlig vite det? Det er ikke noe stort skilt på Zalo flasken der det står ?ADVARSEL! DENNE VAREN ER TESTET PÅ DYR! MANGE ALVORLIGE OG LIVSFARLIGE TESTER! IKKE KJØP!? Heldigvis ligger det mange lister over ting som faktisk er testet på dyr ute på nettet, jeg har funnet en HER!

  Dyretesting er heller ikke en liten ting man ikke trenger å tenke så mye over. De setter ikke en tannkrem ved siden av et marsvin og ser hva som skjer, de gjør mye verre ting en det når de utfører testene. Ting som fører til livsfarlige skader og død. Det er helt forferdelig!

  Tumblr_lxx4w44izl1qhs7gfo1_500_large

  Så hvor mye av dette har du egentlig tenkt over? Har du fortsatt lyst på Canada Goose jakke, eller er du som meg og tenker at dette er feil?

   

  Hva er dine tanker bak dette?

 • Publisert: 18.11.2013, 22:27
 • Kategori: Personlige innlegg
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  cuskima

  18.11.2013 kl.22:52

  I samme slengen må du ta med Uggs og Morino ull

  http://tonjekvamme.blogg.no/1381062802_boikott_uggs.html

  her i huset kjører vi crueltyfree -fake Uggs :)

  nei til produkter testet på dyr og heller ikkje støtte kjøp av produkter som blir testet i andre land nå da EU har forbud mot dette. Loareal har fex IKKJE forbud i andre land enn EU så dermed alt du kjøper fra dem er med på å finansiere dyreforsøk.

  Ikkje misforstå selvom Loareal eier Body Shop så finansierer IKKJE Body Shop dyreforsøkene til Loreal. Body shop sammen med Lush er av dem som har jobbet mest for å få slutt på dyrestesting.

  Har selv en liten jentehund vi reddet fra Spania fordi noen kastet henne ut pga hun sliter med knær som faller ut.

  Hadde vært umulig for meg å redde henne og sette andre dyr i fare for mitt eget velvære og vår forfengelighet.

  Og det finnes utrolig mange flotte produkter der ute som er økologisk og cruelty free.

  Eg skriver for Iknowthatmagazine og anbefaler masse flotte produkter som er cruelty free tilfelle noen lurer på hva som er trygt og kjøpe :)

  http://www.iknowthatmagazine.com/author/lin/

  Supert innlegg!

  Thea Brandlistuen

  18.11.2013 kl.23:04

  cuskima: tusen takk :)

  Camilla Gjelsvk

  18.11.2013 kl.23:11

  Jeg er SÅ imot allt som har med dyretesting og bruk av pels til dyrene, velger heller falsk pels som jeg mener ser like fint ut. Kan ikke forstå att noen mennesker klarer å gjøre noe sånnt mot de stakkars dyrene, får helt ondt inni meg. Så ikke på videoene for jeg klarer det rett og slett ikke... Jeg spiser heller ikke kjøtt selvom det ikke brukes dyremishandling for å lage det de selger her i Norge hværtfall, siden jeg er imot att ett dyr skal dø for at vi skal få noe godt servert på middagsbordet. Jeg klarer meg utmerket fint uten kjøtt og pels, men dette er jo deg selv som person sitt valg. Så jeg kan ikke akkuratt fortelle de som liker ekte pels osv om å slutte å bruke det, det ville bare blitt feil. Men dyremishandling er noe av det værste jeg vet om! (dette ble en lang kommentar..)

  Thea Brandlistuen

  18.11.2013 kl.23:22

  Camilla Gjelsvk: Kjempe glad for fin tilbakemelding :)

  Kristine ♥

  19.11.2013 kl.00:15

  Kjempegodt innlegg. Folk trenger å få opp øynene for hva som faktisk foregår bak kulissene på blant annet klærne vi bruker og maten vi spiser. Anbefaler å bli med i Dyrevernalliansen, du velger selv en sum du vil donere årlig og støtter dermed deres arbeid for dyrs rettigheter. De har oppnådd VELDIG mye allerede, takket være enkeltmedlemmene - og jo flere, jo mer får de gjort! :-)

  Thea Brandlistuen

  19.11.2013 kl.08:14

  Kristine ♥: takk takk :) skal sjekke det ut :)

  Skriv en ny kommentar