hits

Usikker fordi jeg bruker sminke?

 • Publisert: 05.03.2015, 10:50
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Jeg leste et innlegg for noen dager siden, om bruk av sminke og om hvorfor man ikke trenger å bruke det. Jeg likte innlegget veldig godt, men de siste dagene har det fått meg veldig til å tenke mye på hva jeg EGENTLIG mener om temaet, så derfor valgte jeg å skrive et innlegg om det selv.

  I dagens samfunn bruker de fleste jenter sminke fra ungdomsskolealder, og ofte før. Det er tegning av bryn, dekking av kviser, lengre øyevipper og rødere lepper. Man blir ofte dømt om man ikke bruker sminke, om man ikke sminker seg rett eller om man bruker feil produkter. Derfor skjønner jeg godt hvorfor mange mener at man ikke skal trenge å sminke seg hver dag, jeg skjønner argumentene. At det blir ?det samme? som å Photoshope seg selv, for det ikke er et ?ekte? resultat? Men er det egentlig riktig av andre å si om du skal eller ikke skal sminke deg?

  Jeg bruker sminke! Jeg sminker meg hver dag når jeg skal på skolen, jeg retter på sminken utover dagen og jeg føler meg bra med sminke på. Jeg har flere ganger fått høre at jeg bare er usikker på meg selv som ikke tørr å gå uten, men helt ærlig handler det ingenting om jeg tørr eller ikke. Jeg sa jo at jeg føler meg bra, og er det ikke det verden vil? At man skal være fornøyd med seg selv? Om jeg kommer på skolen full sminket, eller om jeg kommer dit uten sminke, har det virkelig så mye å si? JEG føler meg bra med sminke, men ikke like bra uten. Mange mener at det er helt feil, at du skal være fornøyd med deg selv uten sminke også. Men hvis jeg liker å gå med sminke, hvis jeg synes det er gøy å sminke meg, hvorfor skal andre fortelle meg at det gjør meg usikker?

  Hvis jeg føler meg bra, hvis JEG liker det, er det virkelig så feil? Det har ikke noe med usikkerhet å gjøre, skal jeg liksom fortelle deg at du ikke kan gå med de ?pyntete? klærne fordi det gjør deg usikker? For du bør jo heller gå med joggebukse for å vise at du ikke bryr deg om hvordan du ser ut..? Nei! Det er ikke sånn! Jeg bryr meg om hvordan jeg ser ut, og det er ingenting som er feil med det.

  Spesielt når man går dramalinja på videregående føler jeg det er et stooort fokus på at du skal tørre å gå uten sminke, i joggebukse, spise hva du vil og ikke trene. Kun for å vise alle andre at du ikke bryr deg, at du er fornøyd uansett. All ære til de som klarer å tenke sånn, men jeg hadde aldri klart å tenke at det er greit å spise usunt hver dag, gå uten sminke og ikke bry seg. For det er faktisk ikke sånn man kan forvente at alle tenker. Jeg forteller ingen hvordan de skal kle seg eller hva de skal like å gjøre som en hobby, hvorfor skal noen da kunne fortelle meg at jeg ikke skal sminke meg? Jeg gjør det fordi jeg vil, fordi det faktisk ER min hobby, jeg liker å gjøre det, jeg liker resultatet og jeg liker hvordan det får meg til å føle meg. Det er ikke fordi jeg føler meg presset, det er ikke fordi jeg ikke tørr å gå uten. Det er fordi jeg vil, og jeg mener at det er ingen andres sak enn sin egen. Det har ingenting å si hvorfor man vil eller ikke vil, det er mitt valg og så lenge jeg er fornøyd er det ikke noe annet som betyr noe. La folk sminke seg slik de vil, og hvis de ikke vil? La de bestemme det også!

  Følg meg gjerne på facebook her!

  -Hva er dine meninger om dette temaet?

 • Publisert: 05.03.2015, 10:50
 • Kategori: Personlige innlegg
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  Su

  05.03.2015 kl.11:30

  Heelt enig! Kjempebra skrevet :)

  Silje Eriksen

  05.03.2015 kl.12:20

  Jeg er helt enig, det handler om hva men selv mener og hvordan man selv føler seg. Det har ingenting med usikkerhet å gjøre :-)

  Cecilia Catharina

  05.03.2015 kl.12:56

  Så enig, og kjempebra skrevet! :D <jeg har egentlig fått et mer avslappet forhold til sminke nå som jeg er litt eldre, og kan faktisk vise meg utenfor husets fire vegger uten sminke. Dette hadde jeg aldri funnet på da jeg var yngre og tenåring. Selvsagt bruker jeg sminke nåe jeg skal ut på ting, for eksempel jobb, eller ut med venninner :)

  Ha en helt fantastisk dag videre :-)

  Sofie Inuk Edelfelt

  05.03.2015 kl.12:58

  bra skrevet :)

  janinelicious

  05.03.2015 kl.16:21

  Alle er fine om de bruker sminke eller ikke ❤

  Skriv en ny kommentar