hits

Friår- hva nå?

 • Publisert: 02.10.2016, 13:18
 • Kategori: Hverdag
 • Når jeg bestemte meg for at jeg trengte et friår fra skolebenken, så jeg for meg at det ville bli noe helt annet enn det det har blitt. Friåret har rett og slett blitt ensomt og lite sosialt, noe jeg aldri hadde tenkt på at det i det hele tatt kunne bli. Mens alle andre har flyttet til alle mulige steder i hele landet, eller tilogmed utlandet, begynt på folkehøgskole, startet utdanningen sin på høgskoler, lagt planene 4 og 5 år fremover i tid, sitter jeg igjen her på Råholt og vet ikke hva jeg skal gjøre med livet. Jeg valgte å ta opp naturfag og engelsk som privatist, og kun ta eksamen som privatist i stedet for å måtte ta det opp på skolen. Det gjør at jeg er avhengig av å lese masse på egenhånd hjemme, og selv om jeg tror det passer meg mye bedre enn å sitte på skolebenken akkurat nå, så er det vanskelig altså!

  Dette året skulle jeg bruke på å jobbe, tjene penger, flytte ut og ha det veldig gøy. Men jeg tjener for det første alt for lite til å kunne flytte ut, i tillegg så jobber jeg så mye helg at da mine venner som har gått videre på skole har tid til å møtes, da må jeg jobbe. Sånn er jo livet, selvfølgelig vet jeg det, men jeg hadde faktisk trodd jeg skulle få mer tid til å gjøre ting jeg liker nå som jeg ikke går på skole lenger.

  Denne uken har jeg jobbet 6 av 7 dager, så jeg prøver å presse inn så mye jeg klarer av planer før jobb. Mens om noen uker har jeg kun to vakter i løpet av uken. Det gjør jo at jeg får mye tid til andre ting noen perioder, mens andre perioder er jeg veldig opptatt. Trening har blitt en veldig viktig del av hverdagen, jeg prøver å få trent hvertfall 3 ganger i uken så jeg har hvertfall noe å gjøre. Men når jeg ser alle vennene mine bli kjent med nye folk, oppleve noe helt nytt i helt andre deler av Norge så kjenner jeg at jeg blir veldig misunnelig.

  Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre neste år for eksempel, jeg vil ikke ha enda et år som dette, men jeg vet heller ikke hva jeg vil. Politihøgskolen er jo det jeg alltid har hatt lyst til å komme inn på, men jeg vet det er vanskelig, og jeg har ikke sjans til å komme inn neste år siden jeg ikke får generell studiekompetanse før jeg har tatt opp fagene jeg mangler. Så hva jeg ender opp med å gjøre aner jeg ikke. Selvfølgelig er det godt å slippe å stå opp tidlig hver dag for å sitte en hel dag på skolen, men jeg må også innrømme at det er ekstremt kjedelig. Jeg savner rutiner, jeg savner det sosiale, og jeg savner å kunne bruke andre klær enn treningstøy og jobbuniform.

  Nå skal jeg trene litt, før jeg starter på jobb 16:00.

  -Hva gjør dere dette året?

 • Publisert: 02.10.2016, 13:18
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Hedda Egerdahl

  02.10.2016 kl.13:27

  Kjedelig å høre at det ikke er slik du tenkte det skulle bli, jeg tror egentlig at det er slik for mange! Jeg hadde tenkt til å ta et friår selv, men akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg valgte å studere, selvom det er veldig mye jobb :-)

  Christina

  02.10.2016 kl.21:11

  Tror vi alle spør oss om dette en eller flere ganger Thea. Tror ikke alle har det så bra som de gir uttrykk for heller. Dette er et år som er uvant for oss alle, uansett hva vi har valgt å gjøre med det. Det er et nytt kapittel for oss alle, og uansett hva du tenker og føler om det du driver med nå, er det ikke bortkasta. Du får tatt opp fag, tjent penger og tiden gjør deg mer moden for hva du ender opp med neste år. Ikke glem å ha det gøy også! Jeg vet hvordan du har det, du er lik meg på mange måter. Masse lykke til med alt du kommer til å gjøre i løpet av dette året! Du nailer det <3

  Klemmer

  G U N N N I S

  03.10.2016 kl.08:51

  Kjedelig å høre at det ikke ble slik du tenkte at det kom til å bli, når det gjeld jobbing så vil den alltid variere. Jeg har et "friår" ettersom jeg ikke har fått fast jobb innen for utdanningen min, og der jobber jeg mye innen for vikarbyråer. Håper du får et fint friår uansett hvordan det blir :) Ha en fin mandag <3

  Skriv en ny kommentar