hits

En spesiell togtur

 • Publisert: 10.04.2017, 18:53
 • Kategori: Blogg
 • Vietnamesisk tid: 23.53

  Etter enda en lang og slitsom dag, kan jeg endelig si at vi er fremme på hotellet vi skal bo på de neste par ukene. Jeg tror vi alle er ganske slitne etter mye reising de siste to døgnene, så det blir godt å få en helt rolig dag imorgen!

  Vi startet dagen med å pakke sammen koffertene, spise frokost på hotellet i Saigon og ta taxi til togstasjonen. Vi var litt sent ute til toget allerede, og trafikken er heller ikke helt til å stole på, men med ganske mye stress kom vi oss på toget. Jeg må bare si at trafikken i Vietnam er noe helt spesielt, det virker ikke som om de har en eneste trafikkregel, og ingen stopper for hverken hverandre eller fotgjengere. Her er det virkelig "kjør eller bli kjørt på", og skal du over veien må du bare lukke øynene mens du går, de kjører som regel rundt deg.

  Etter 3,5 timer i verdens mest humpete tog med store klasseforskjeller, kom vi frem til togstasjonen i Mūi Né 2 timer før vi egentlig skulle. Vi fant ut at togene her har ingen faste tider de skal være på de forskjellige stoppene, de reiser fra startsholdeplassen et spesielt tidspunkt også bare kjører det. Så noen ganger vil det kjøre mye fortere, og noen ganger vil det bruke lang lang tid. Litt vanskelig for de som skal på toget og må sitte der mange timer tilfelle toget skulle være raskere i dag, men det ser ut som om de ordner det fint. Vi ble en liten attraksjon på toget virket det som, da vi var de eneste turistene, så flere vietnamesere filmet oss og løftet til og med opp barna sine så de kunne få se oss, haha.

  Hotellet her er veldig fint, med stort basseng og rett på stranden, så jeg tror dette blir veldig bra. Det virker ikke som om det er sånn alt for mye å gjøre rett utenfor hotellet, men jeg regner med vi finner på noe. Imorgen skal det bli godt å få slappet helt av uten mange timer med reise!

 • Publisert: 10.04.2017, 18:53
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Laila MA

  11.04.2017 kl.07:18

  Spennende lesing. Kos dere videre på tur :-)

  Skriv en ny kommentar