hits

7 tips til treningsmotivasjon

 • Publisert: 11.10.2016, 15:17
 • Kategori: Tips og triks
 • Å komme seg opp av sofaen og dra på trening er ikke alltid like lett, det vet jeg så godt. Jeg selv var veldig dårlig på det i mange år, jeg hadde rett og slett ikke motivasjon og jeg så ikke poenget i å trene. Jeg var jo ikke overvektig, så hvorfor trengte jeg å trene da? De siste par årene har den tankegangen forandret seg veldig, og nå trener jeg som regel fra 2-4 ganger i uken. Det er selvfølgelig dager jeg ikke er like motivert og har like lyst til å bevege på seg, hvertfall etter mange slitsomme dager på jobb eller når jeg er dårlig. Men med disse tipsene klarer jeg som regel å komme meg på trening flere ganger i uken, og derfor vil jeg dele de med dere.

  Musikk: Dette er kanskje det mest åpenbare tipset, men jeg lover dere, det funker. Sett deg ned å lag en spilleliste på Spotify med sanger som gjør deg glad og får deg til å egentlig bare ha lyst til å synge med.

  Shape Up: Jeg har abonnert på "Det Nye: Shape Up" i rundt to år nå, og jeg synes det bladet er så bra! Det gir deg så mange tips til nye treningsmetoder, matretter og klær.

  Trenigstøy: Kjøp nok treningstøy sånn at du alltid har noe rent å bruke, det å kjøpe nytt, fargerikt treningstøy gir meg også mer lyst til å bruke det og å faktisk komme meg på trening.

  ♥ Planlegg: Lag deg en plan om når og hva du skal trene. Så lenge man ikke planlegger er det mye lettere å si "jeg tar det imorgen", og jo mer du utsetter, jo vanskeligere er det å få en rutine på det.

  ♥ Sett deg mål: Man må ikke trene for å gå ned i vekt, man kan trene for å bli sterkere, få synlige muskler eller få bedre kondisjon. Sett deg mål med hva du vil oppnå, det er så mye lettere å bli motivert når du oppnår resultater.

  ♥ Finn deg en treningspartner: Noen synes det er bedre å trene alene, men som regel blir det lettere om man har noen å trene sammen med. Man kan motivere hverandre, pushe hverandre og treningen blir mer sosialt.

  ♥ Søvn: Man hører det så mange ganger, og jeg er absolutt ikke flink til det selv, men med nok søvn blir du mer opplagt, har mer overskudd til å presse inn en treningsøkt i en hektisk hverdag.

 • Publisert: 11.10.2016, 15:17
 • Kategori: Tips og triks
 • #comments">3 kommentarer
 • 300 flere lesere

 • Publisert: 10.10.2016, 13:35
 • Kategori: Hverdag
 • Gårsdagens innlegg om "anti-feminisme" og likestilling (Trykk her for å lese innlegget) fikk mye mer oppmerksomhet enn jeg hadde forventet, plutselig hadde jeg langt over 300 lesere på bloggen. Og selv om det kanskje ikke er så mye i forhold til toppbloggerne i Norge, så er det ganske bra i forhold til lesertallet jeg har hatt i det siste. Jeg var litt redd for mye negativitet rundt tankene mine, men jeg har faktisk ikke hørt et eneste negativt ord om det, så det er jeg glad for. 

  Jeg har lyst til å fortsette å blogge om meningene mine fremover, for jeg ser godt at det er noe folk engasjerer seg i og liker å lese om, eneste problemet er at jeg er litt redd for å publisere det ofte. Men det får jeg bare heve meg over og tørre, jeg har jo mange meninger og blogg er jo til å kunne dele disse tankene med dere. Så jeg håper det er noe dere vil like å lese litt av fremover.  I dag har jeg fri fra jobb så planen var egentlig å få sovet lenge, men så kjørte jeg kjæresten min til toget klokken halv åtte i dag morges, og da ble det ikke så mye søvn likevel. Jeg klarte å sovne litt på sofaen noen timer i sta, og har egentlig brukt resten av tiden på å lese til eksamen. Det er ekstremt vanskelig har jeg funnet ut, når jeg kun leser som privatist og ikke har noe hjelp, men jeg kommer meg nok gjennom det hvis jeg jobber hardt!

 • Publisert: 10.10.2016, 13:35
 • Kategori: Hverdag
 • #comments">4 kommentarer
 • Jeg, anti-feminist?

 • Publisert: 09.10.2016, 14:00
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Likestilling og feminisme er en debatt det virker som om vi aldri kommer til å bli ferdig med, om jeg skal kalle meg feminist eller anti-feminist er en sak jeg heller ikke klarer å bestemme meg for. For jeg vet at originalt ble feminismen til for å skape en likestilling for både menn og kvinner, men i dagens samfunn føler jeg ikke lenger at det er der fokuset ligger. Vi har blitt likestilte, vi har blitt et land der vi alle kan si og mene det vi vil, og der alle har like rettigheter. Og uansett hvor mye vi prøver å vende og vri på det er kvinner og menn forskjellige, vi er det, men hvorfor må det være en negativ ting? Menn er som regel mye sterkere enn kvinner, menn er høyere, de har en annen måte å uttrykke seg på, og de har andre interesser. Når jeg snakker om dette må dere huske at jeg mener generelt i samfunnet, for jeg også er fullstendig klar over at det finnes feminine gutter og maskuline jenter. Men det at vi er forskjellige ser jeg bare på som noe positivt, noe som gjør at det finnes ulikheter og variasjoner i samfunnet vi lever i. 

  Problemet mitt med "nåtidens" feminisme er vel egentlig det at feministene går ut og snakker om at vi må bli mer likestilte, at ikke menn skal få lov til å si det ene og det andre om seg selv eller oss kvinner, eller mene at de er bedre på noen måter. Og selv om jeg kan være enig i mye av det, har jeg lest utallige statuser og innlegg der vi jenter tråkker ned på gutter. Jeg leser om "girlpower" og selvstendighet, jeg leser om kvinner som mener at det kvinnelige kjønn er det sterkeste, og at de er stolte over det. Men helt ærlig, hadde en mann gått ut og skrevet eller sagt de samme tingene om mannsrollen hadde det blitt slått hardt ned på. Mens vi kvinner blir løftet opp skyhøyt for å snakke om hvor selvstendige vi er og hvor bra det kvinnelige kjønn er, ville enn mann fått så mye hets rettet mot seg på grunn av de samme påstandene. Så hvordan kan da en feminist kalle seg likestilt, hvis det kun er kvinnen som får lov å løfte hverandre opp på denne måten?

  Nå har feminisme fått mer fokus på å la kroppshåret gro, gå uten bh og sminkefrie ansikter, enn det feminismen egentlig ble til for. Skulle ikke feminisme stå for likestilling? Skulle det ikke stå for at kvinner og menn skal få en lik rolle i samfunnet? Vi skulle ikke snu rollene på hodet, vi skulle ikke bli "bedre" enn menn fordi de før var "bedre" enn kvinner. Vi skulle være like bra, vi skulle kunne ytre de samme meningene og ha rett på like mye frihet.

  Jeg har ingenting imot jenter som velger å la armhåret gro, gå uten bh eller slutte å sminke seg. Hvis det er noe man selv føler at man vil gjøre, så skal man få lov til det. Men å kalle det feminisme er helt feil, å gjøre det fordi man mener det er menn som bestemmer hvordan du skal se ut, er helt feil! Jeg bruker sminke, jeg barberer kroppshåret og jeg har på meg bh, men det er ikke fordi en mann har bedt meg om å gjøre det. Jeg har fått høre så mange ganger at "du trenger ikke sminke deg for guttene sin del, de skal like deg for den du er", men hvem har sagt at jeg sminker meg for noen andre sin del enn min egen? Da kan jeg helt ærlig si at jeg blir like presset av jenter til å gå uten sminke, som jeg blir presset av gutter til å gå med sminke. Det er 110% mitt eget valg, og det er ingen som kan ta det valget for meg. 

  Jeg kan være enig i mange ting feministene mener, jeg er for eksempel helt enig i at jenter som har hatt mange forskjellige sex-partnere lettere blir sett ned på enn gutter som har hatt det. Og jeg kan forstå at mange jenter mener de blir sett på som et objekt når gutter studerer jenters kropp og kommenterer den, men har du noen gang hørt en gutt klage over å bli kaldt deilig? Jenter er like flinke som gutter når det gjelder å se på utseende og kropp, det er ikke bare gutter som er den "fæle" når han sier at kroppen til en jente er fin. For jeg har ofte sett jenter løfte opp genseren til gutter og kommentert magene deres, og det skal liksom være greit når det ikke er greit at en gutt gjør det samme tilbake? Hadde en gutt stått og snakket med en jente i fem minutter før han løftet opp toppen for å studere kroppen hennes, hadde han blitt sett på som en pervers ekling med en gang.   Det er faktisk ikke sånn at det er lettere å være mann enn kvinne i Norge. Ja, det finner situasjoner der kvinner og menn ikke er helt fullstendig likestilte, men det er ikke bare kvinner som blir undertrykt. Hvis feministene er så opptatte av likestilling, hvorfor sier de da ikke noe på at det faktisk er kvinnen som sitter 100% med valget om en abort og mannen ikke har noe som helst de skulle ha sagt, eller at det også er mye lettere for kvinnen å kunne beholde ansvaret for barnet etter et brudd. Hvor er likestillingen i dette?

  Poenget mitt er ikke å tråkke ned på feminismen, tvert imot, men likevel sitter jeg nå med følelsen av at mange av feministene i dagens samfunn har gått helt bort ifra alle de originale tankene rundt det. Spør du meg må vi bli flinkere til å likestille, ikke bare kvinner, men menn også.

 • Publisert: 09.10.2016, 14:00
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">3 kommentarer
 • Peppes og bowling

 • Publisert: 09.10.2016, 00:47
 • Kategori: Hverdag
 • Plutselig var det lørdag, haha, de siste dagene har bare sust forbi og jeg rett og slett ikke rukket å blogge noe særlig. Det er jo "høstferie" for oss nå, jeg går jo ikke på noe skole så jeg kan vel egentlig si jeg har ferie hele tiden hvis jeg ser bort i fra jobben. Jeg har jo ikke noe skole å ha ferie fra, men alle andre har hvertfall høstferie, så da har jeg kunnet vært litt med de også. Jeg og Kine hadde gratis Dag 2-billetter til tusenfryd etter russens dag i mai, de måtte brukes opp før sesongen er ferdig, og siden den er ferdig nå straks så tok vi en tur dit på torsdag. Det er jo snart Halloween så det var sånn halloween-tema der, så det var jo også litt morsomt å få med seg. 

  Etter jobb i dag dro jeg og møtte Johanne, Sunniva, Rune, Vemund og Sveinung på Jessheim. Først dro vi og bowlet før vi tok en tur på peppes for å spise. Det var veldig koselig å få møtt noen fra klassen igjen (jeg sier fortsatt klassen fordi det er de siste jeg gikk i klasse med før jeg ble ferdig, haha), de er jo på folkehøgskoler og flyttet langt vekk så og si alle sammen, så å få pratet litt med noen av dem igjen var superkoselig. Selv om det ikke ble noe fest som originalt var planen, hadde jeg en kjempe koselig kveld!  Nå sitter jeg hjemme hos Trym og skal vel egentlig prøve å få lagt meg snart, jeg åpner på jobb imorgen sånn som i dag, så jeg får ikke akkurat sovet så lenge denne helgen. 

  Håper dere har hatt en fin helg, natta♥

 • Publisert: 09.10.2016, 00:47
 • Kategori: Hverdag
 • #comments">0 kommentarer
 • Uten Kamera

 • Publisert: 05.10.2016, 12:26
 • Kategori: Outfits
 • God Morgen!

  Klokken er allerede snart ett så jeg kan kanskje ikke kalle det morgen lengre, men her sitter jeg i senga med joggebukse og tøfler så for meg er det fortsatt morgen. At jeg sitter sånn når det kun er en halvtime igjen til jeg starter på jobb er egentlig ikke så lurt, kommer nok til å stresse meg i hjel etter dette blogginnlegget er postet! 

  Uansett, i går var jeg ute og knipset noen bilder med Sunniva. Jeg skulle lade opp kameraet før vi dro, men fant fort ut at laderen har blitt ødelagt. Så vi dro til Elkjøp på Jessheim for å se hva som var galt, men der måtte den sendes inn til reparasjon, så her sitter jeg noen uker uten lader til kameraet og kun 45% strøm igjen på batteriet. Kommer hvertfall til å være sparsom på batteriet fremover. Nei herregud, nå har jeg faktisk veldig dårlig tid, så vi blogges igjen senere, dere får ha en fin dag og nyte høstsolen.


  Bukse- Bikbok // Sko- Bokbok // Genser- Only

 • Publisert: 05.10.2016, 12:26
 • Kategori: Outfits
 • #comments">0 kommentarer
 • Friår- hva nå?

 • Publisert: 02.10.2016, 13:18
 • Kategori: Hverdag
 • Når jeg bestemte meg for at jeg trengte et friår fra skolebenken, så jeg for meg at det ville bli noe helt annet enn det det har blitt. Friåret har rett og slett blitt ensomt og lite sosialt, noe jeg aldri hadde tenkt på at det i det hele tatt kunne bli. Mens alle andre har flyttet til alle mulige steder i hele landet, eller tilogmed utlandet, begynt på folkehøgskole, startet utdanningen sin på høgskoler, lagt planene 4 og 5 år fremover i tid, sitter jeg igjen her på Råholt og vet ikke hva jeg skal gjøre med livet. Jeg valgte å ta opp naturfag og engelsk som privatist, og kun ta eksamen som privatist i stedet for å måtte ta det opp på skolen. Det gjør at jeg er avhengig av å lese masse på egenhånd hjemme, og selv om jeg tror det passer meg mye bedre enn å sitte på skolebenken akkurat nå, så er det vanskelig altså!

  Dette året skulle jeg bruke på å jobbe, tjene penger, flytte ut og ha det veldig gøy. Men jeg tjener for det første alt for lite til å kunne flytte ut, i tillegg så jobber jeg så mye helg at da mine venner som har gått videre på skole har tid til å møtes, da må jeg jobbe. Sånn er jo livet, selvfølgelig vet jeg det, men jeg hadde faktisk trodd jeg skulle få mer tid til å gjøre ting jeg liker nå som jeg ikke går på skole lenger.

  Denne uken har jeg jobbet 6 av 7 dager, så jeg prøver å presse inn så mye jeg klarer av planer før jobb. Mens om noen uker har jeg kun to vakter i løpet av uken. Det gjør jo at jeg får mye tid til andre ting noen perioder, mens andre perioder er jeg veldig opptatt. Trening har blitt en veldig viktig del av hverdagen, jeg prøver å få trent hvertfall 3 ganger i uken så jeg har hvertfall noe å gjøre. Men når jeg ser alle vennene mine bli kjent med nye folk, oppleve noe helt nytt i helt andre deler av Norge så kjenner jeg at jeg blir veldig misunnelig.

  Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre neste år for eksempel, jeg vil ikke ha enda et år som dette, men jeg vet heller ikke hva jeg vil. Politihøgskolen er jo det jeg alltid har hatt lyst til å komme inn på, men jeg vet det er vanskelig, og jeg har ikke sjans til å komme inn neste år siden jeg ikke får generell studiekompetanse før jeg har tatt opp fagene jeg mangler. Så hva jeg ender opp med å gjøre aner jeg ikke. Selvfølgelig er det godt å slippe å stå opp tidlig hver dag for å sitte en hel dag på skolen, men jeg må også innrømme at det er ekstremt kjedelig. Jeg savner rutiner, jeg savner det sosiale, og jeg savner å kunne bruke andre klær enn treningstøy og jobbuniform.

  Nå skal jeg trene litt, før jeg starter på jobb 16:00.

  -Hva gjør dere dette året?

 • Publisert: 02.10.2016, 13:18
 • Kategori: Hverdag
 • #comments">3 kommentarer