hits

Dyretesting og mishandling- vi er virkelig blinde!

 • Publisert: 18.11.2013, 22:27
 • Kategori: Personlige innlegg
 • (Det kommer nok til å være en del fæle bilder og videoer i dette innlegget så du er klar over det)

  Jeg leste gjennom bloggen til Tonje Kvamme for noen dager siden der det står mye om hvor ille dyr har det, og helt ærlig er jeg helt sjokket over hvor ondskapsfulle vi mennesker er ovenfor dyrene. Hva er galt med oss? All den tiden vi bruker på å teste ting på små uskyldige dyr, hvorfor? Vi hadde jo aldri gjort så forferdelige ting vi gjør mot dyr, på mennesker. De stakkars dyrene har ingen stemme og har ingen sjanse til i det hele tatt å forsvare seg selv der vi kommer med kniver, pistoler og alle de andre metodene vi bruker. Til og med rett borti her, på militær greiene på Sessvollmoen bruker de griser som forsøkskaniner til førstehjelp. De skyter dem (MANGE GANGER) på steder de vet de vil overleve, og bruker dem for å øve seg på hvordan de gjør det hvis en av deres egne blir skutt. På en måte kan jeg være enig i at det er lurt å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon, men hvorfor må det gå ut over dyrene? Jeg tipper noen halv ler av dette innlegget og tenker ?Det er jo bare griser?, men det er ikke BARE griser! Det er levende vesener med en rett til å leve på akkurat lik linje som det vi har. Hvorfor skal liksom vårt liv være så mye mer verdt enn for eksempel en gris, en elefant eller rev? Dyr føler smerte som oss, de føler sorg, de har følelser! Til og med elefanter gråter, de er faktisk ett av de mest følsomme dyrene i verden.

  1bbad7ee_large

  Det er ikke så lenge siden jeg så på disse Canada Goose jakkene og ikke tenkte det var noe galt med dem. Hadde jeg da hatt mye penger kunne jeg nok ha kjøpt en, men da visste jeg faktisk ikke så mye om det med pels og hvordan dyrene ble behandlet. Jeg har alltid tenkt at pelsklær ble laget av pelsen til dyr som allerede var døde av andre grunner, eller pelsen til et dyr som hadde så mye at det ble klippet vekk litt for å gjøre det lettere for dyret å leve. Men det er absolutt IKKE slik det er i virkeligheten, det er vanskelig å forestille seg hvor ille det egentlig er!

  Vi mennesker er ofte blinde, vi lukker øynene og vil ikke se hele sannheten. Og det er akkurat det jeg og mange andre har gjort med dette. Jeg har aldri tenkt noe særlig over hvor ille dette med dyreplageri, dyretesting og pelsindustrien faktisk er. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi jeg ikke vil det skal være sånn. Hvis man overser det og ikke tenker så mye på det, er det plutselig ikke en virkelighet lenger. Men jeg mener det er lurt at flere folk åpner øynene og SER virkeligheten og smerten bak alt dette. Produksjonen bak Canada Goose jakkene går imot så mye! Pelsen i kragen er av Coyoter som blir fanget i både feller og fotsakser, og pelsen blir dratt av mens de fortsatt er levende.

  556611_10151019197074586_1392650555_n_large

  I tillegg til pelsen på jakken er dunfjærene inne i jakken like ille. Gjessene som blir brukt til dette har det helt forferdelig vondt, de blir tvangsforet ved å stappe et rør ned i halsen på dem og de blir ribbet for fjærene mens de også fortsatt er levende. Jeg har tenkt at her i Norge er vi vel ikke så ille, men til og med her i Norge har vi pelsfarmer der rev og mink blir stappet inn i bittesmå nettingbur. Vi får til og med støtte på flere millioner i året for å holde oppe pelsfarmene, mens i mange andre Europeiske land er det forbudt. Her i Norge der alt skal være så fantastisk og bra er det likevel sånn, det er virkelig skuffende! Originale Uggs er det masse lidelser og grusomheter bak, de blir laget av saueskinnet til Merinosauen. Høres ikke det så ikke ut? Les DETTE innlegget og jeg er sikker på at du får andre tanker til det! Hvis du kjøper for eksempel Canada Goose og Uggs er du med og støtter alvorlig dyremishandling, en industri som gjør så mye feil! Vil du virkelig være med å støtte dette?:

  (Bildene er tatt fra tonjekvamme.blogg.no)

  Og det med dyretesting? Har du egentlig tenkt over hvilke produkter du har hjemme som er dyretestet? Det kan jeg helt ærlig si at jeg ikke har tenkt så mye over før nå. Jeg fikk et spørsmål for noen uker siden der hun spurte om jeg hadde noe dyretestet her hjemme, men det klarte jeg ikke svare på. Jeg visste det ikke. Jeg regnet rett og slett med at jeg ikke hadde noe dyretestet, for jeg tenkte at ?det vil de vel ikke selge!? Og hvertfall ikke her i Norge!? Det er vel ikke lov??, men der tok jeg helt fullstendig feil. Jeg sjekket litt opp hvilke produkter som er dyretestet, og det viser seg at blant annet Zalo og Colgate IKKE kan garantere at de IKKE tester produktene sine på dyr. Hvor mange folk her i landet sier at de er i mot dyretesting, men har tannkrem fra Colgate i skapet på badet eller en flaske med Zalo på kjøkkenbenken? Det er nok MANGE! For det er jo ikke så lett å vite, hvordan skal man egentlig vite det? Det er ikke noe stort skilt på Zalo flasken der det står ?ADVARSEL! DENNE VAREN ER TESTET PÅ DYR! MANGE ALVORLIGE OG LIVSFARLIGE TESTER! IKKE KJØP!? Heldigvis ligger det mange lister over ting som faktisk er testet på dyr ute på nettet, jeg har funnet en HER!

  Dyretesting er heller ikke en liten ting man ikke trenger å tenke så mye over. De setter ikke en tannkrem ved siden av et marsvin og ser hva som skjer, de gjør mye verre ting en det når de utfører testene. Ting som fører til livsfarlige skader og død. Det er helt forferdelig!

  Tumblr_lxx4w44izl1qhs7gfo1_500_large

  Så hvor mye av dette har du egentlig tenkt over? Har du fortsatt lyst på Canada Goose jakke, eller er du som meg og tenker at dette er feil?

   

  Hva er dine tanker bak dette?

 • Publisert: 18.11.2013, 22:27
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">6 kommentarer
 • Spotify listene mine

 • Publisert: 17.11.2013, 20:35
 • Kategori: Personlige anbefalinger
 • Hei alle sammen. Denne helgen (og forsåvidt hele uken) har gått utrolig fort, men også vært veldig slitsom! Jeg har hatt det gøy hvertfall, og det er bra! I dag dro vi en tur til norges varemesse på lillestrøm der det var dogs4all denne helgen. For de som ikke vet hva det er (de fleste) så var det rett og slett et hundearrangement der det var agility, utstilling, masse hundeutstyr man kunne kjøpe og mye mer. Luna fikk selvfølgelig være med, og jeg tror faktisk hun syntes det var ganske gøy å gå rundt der. Det syntes hvertfall jeg!

  Uansett. Nå tenkte jeg har jeg kunne vise dere spotify listene mine. Jeg har egentlig veldig mange fra tidligere år også. 2011, 2012 og nå, men de jeg viser er de jeg bruker mest. Jeg har egentlig brukt mye av denne kvelden til å "rydde" i spillelistene. Jeg har hatt så mye drittlister som har de samme sangene som andre, og spillelister med navn som ikke gir mening med hvilke sanger som var i. Men nå tror jeg at jeg har fått fikset opp i det.

   2013: her legger jeg egentlig til alle sanger jeg hører som jeg vil ha. Alle forskjellige sjangere, og ja. Både gamle og nye sanger.

   

  zzzz: er en liste med litt roligere sanger. Den bruker jeg ganske ofte fordi jeg sjeldent orker å høre på så mye annet enn rolige sanger. Denne laget jeg faktisk helt ny i stad fordi alle sangene lå hulter til bulter i andre lister med rolige sanger, men nå fikk jeg samlet alle i en.

   

  Childhood memories: her har jeg samlet sanger som jeg hørte på når jeg var mindre og som er ganske gode minner.

   

  Julestemning: Denne spillelisten laget jeg også for bare et par timer siden fordi sangene lå overalt andre steder. Men denne spillelisten blir fin å smille nå snart når det nærmer seg jul, det er så mange fine sanger som kanskje får frem julestemningen litt.

   

  Hva synes du?

  Hva har du gjort i helgen?

 • Publisert: 17.11.2013, 20:35
 • Kategori: Personlige anbefalinger
 • #comments">8 kommentarer
 • Slitsom uke

 • Publisert: 14.11.2013, 20:45
 • Kategori: Blogg
 • Denne uken har virkelig gått i ett, jeg har følt meg litt bedre enn før og derfor tatt på meg litt mer enn hva jeg kanskje egentlig burde. I dag skulle jeg egentlig på noe hundegreier med Luna, men jeg fant ut at jeg skulle ta en dag for å slappe av.

  Nå er det jo snart helg og da får jeg jo slappet av mye, jeg slutter også ti på tolv på skolen i morgen. Så det er ikke så ille.

  Hehe, fikk litt hjelp til bloggingen her om dagen...

  Hvordan har din uke vært?

 • Publisert: 14.11.2013, 20:45
 • Kategori: Blogg
 • #comments">12 kommentarer
 • Ønskeliste / Julegave tips til jente

 • Publisert: 13.11.2013, 17:06
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Hei hei. Nå er det faktisk bare litt over en måned igjen til jul, og mange har startet å tenke på hva de skal kjøpe i julegave. Så i dette innlegget skal jeg vise noen tips til hva du kan kjøpe til en jente til jul. Tingene jeg tipser om er ting JEG ønsker meg til jul, og jeg tenker da at siden dette er ting jeg vil ha så er det nok andre jenter der ute som også ønsker seg disse tingene.  1 Et abonnement på et blad du vet personen liker, er jo en perfekt julegave til både gutter og jenter. Det trenger ikke være så dyrt, men likevel en gave man blir veldig glad for. Du kan få kjøpt abonnement på Costume og andre blader hvis du trykker HER!

  2 Bøker er en fin ting og gi bort, og jeg synes boken til en av personene bak merket Billion Dollar Brows (Natalie Plain) virker veldig bra. Boken heter The Plain Truth About Brows og det står om alt Natalie har lært om øyenbryn og skjønnhet i hennes kariere. Boken får du kjøpt hvis du trykker HER!

  3 Når vi allerede er innom blader og bøker, får jeg ta en siste bok også. Fotballfrues dagbok er en bok jeg ønsker meg. Den kom vel ut i 2012 en gang så den er ikke så ny, men jeg har den ikke og synes det er en fin gaveide til andre også. I boken skriver bloggeren Caroline Berg Eriksen tips om mat, dekorasjon og inspirasjon, og vi får følge henne i et helt år. Boken får du kjøpt ganske mange forskjellige steder, men jeg har funnet den hvis du trykker HER!

  4Jeg hadde tydligvis klart å ikke sette på noe nummer 4, så da hopper jeg til nummer 5.

  5Hehe, nummer fem er egentlig interiør til rommet generelt, men jeg synes for eksempel denne kurven fra Kid er veldig fin. Sånn som jeg har en del blader jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av og som jeg kanskje vil lese igjen senere, så da er jo denne fin både som dekorasjon og til noe nyttig. Du finner den HER!

  6Bilder er jo også noe man faktisk kan gi bort. Mange har en eller annen vegg som står tom og kunne trengt noe på seg, jeg har en vegg på rommet hos pappa som er helt tom så der kunne jeg trengt et bilde. Det trenger heller ikke koste så mye for å pynte opp en vegg, bildet er fra Ikea og kan kjøpes HER!

  7Denne laptop bagen fra Marc Jacobs har jeg siklet på en god stund. Og den var faktisk ikke så dyr som jeg trodde heller. Den kan kjøpes HER!

  8Big Curler Mast vol. 2, er en krøllstav som gir kjempe fine naturlig krøller, kjøpes HER!

  9Denne Michael Kors vesken i SVART står aller øverst på min ønskeliste. Jeg liker den svarte mye bedre enn de andre fargene. Ja den er ganske dyr, men den får plass til veldig mye og er veldig bra kvalitet. I tillegg er den kjempe fin. Den har jo en egen lomme til mac, noe jeg ikke har, men du kan bruke lommen til andre ting og det er sikkert noen andre pcer som passer der også. Vesken kjøpes HER!

  10Hvis du er sånn som meg og blir likblek om vinteren kan selvbruning være en fin gave. Kjøpes HER!

  11Denne går vel også under kategorien interiør, men jeg har hvertfall veldig lyst på et lite speil som kan stå inne på rommet mitt. Det er lite og greit å ha hvis du for eksempel sminker deg på rommet. Kjøpes HER!

  12Serier og filmer er også en fin ting å gi i gave. Jeg ønsker meg 90210 sesong 5, kan kjøpes HER!

  13Ansiktsmasker og skrubber fra Ole Henriksen kan kjøpes HER og HER!

  14Bodylotien og bodysprayer fra Victorias secret kan kjøpes HER!

  15 Denne kjempe fine toalettmappen fra LULU's ønsker jeg meg! Den kan kjøpes HER, eller så har de en litt mindre sminkemappe som også er kjempefin og litt billigere HER og HER!

   

  Hva synes du?

 • Publisert: 13.11.2013, 17:06
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">10 kommentarer
 • Koselig besøk

 • Publisert: 12.11.2013, 23:11
 • Kategori: Blogg
 • Hei.. Denne dagen har egentlig gått veldig bra. Dette er en av de dagene som er veldig positive, jeg føler at det er så mye negativt jeg deler på bloggen så nå får jeg passe på å fortelle om de gode dagene og.

  Jeg var en tur på skolen ved tolv tiden for å se på kino med klassen, mer rakk jeg ikke før skoledagen min var ferdig. Når jeg kom hjem hentet mamma meg og jeg dro til henne. Senere på kvelden dro jeg til Martine og Nora, og har vært der til nå. Så det var kjempe koselig! Det er egentlig veldig rart å ikke ha Martine på samme skole lenger så jeg kunne snakke med henne hver dag, for det har alltid vært hun jeg går til hvis det har vært noe. Men når vi ikke møtes like ofte lenger blir det vel enda bedre når vi først møtes, da.

  Haha, dette er vel rundt et år siden nå, vi hadde engelsk muntlig tentamen sammen i tiende. Åhh, savner virkelig den tiden her. Men jeg får se fremover og tenke at alt vil bli helt bra igjen snart, jeg må bare være tolmodig.

  Men nå bør jeg legge meg, i morgen er det skole igjen og jeg er ganske sliten nå. God natt alle sammen, Hehe.

 • Publisert: 12.11.2013, 23:11
 • Kategori: Blogg
 • #comments">8 kommentarer
 • Flinke Luna!

 • Publisert: 11.11.2013, 21:24
 • Kategori: Personlige innlegg
 • I dag var det trafikalt grunnkurs og agility med Luna igjen. Trafikalt grunnkurs gikk faktisk overraskende bra og fort i denne gangen og, så det er jo veldig positivt. Etter jeg hadde vært der fant jeg ut at jeg orket å bli med på agility trening med Luna likevel. Hun har blitt så flink altså. Hun er bare ca 9 måneder, har prøvd jeg på agility trening kun 5-6 ganger og har blitt så flink. Jeg som ikke trodde cavalierer kunne bli noe særlig flinke til agility, men hvis det fortsetter på denne måten kommer hun nok til å bli veldig flink, så det er veldig gøy!


  Slenger med en video fra i dag.

  Har du gjort noe spennende i dag?

 • Publisert: 11.11.2013, 21:24
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">4 kommentarer
 • Lørdag

 • Publisert: 09.11.2013, 18:26
 • Kategori: Blogg
 • Hei, det ble ikke noe blogging på meg i går. Jeg var så sliten da jeg kom til pappa. Først var jeg på skolen, så dro jeg hjem til mamma og etterhvert dro vi til Jessheim med Luna for å dra på et kurs sammen med andre cavalierer. Det var kjempe gøy å se mange andre hunder lik Luna, det er så morsomt å se hvor lik personlighet de har.

  I dag har jeg egentlig bare ligget i senga og sett på forskjellige filmer. Haha, en kjempe spennende lørdag. Nå skal vi spise taco også tror jeg kanskje jeg skal en tur til kjæresten i kveld, er ikke helt sikker.

  Har du noen planer for i kveld?

 • Publisert: 09.11.2013, 18:26
 • Kategori: Blogg
 • #comments">15 kommentarer
 • Favoritter i toalettmappen

 • Publisert: 07.11.2013, 20:50
 • Kategori: Personlige anbefalinger
 • Hei hei. I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere mine favoritter i toalettmappen nå for tiden. Først tenkte jeg at jeg bare skulle ha favoritter i sminkemappen, men jeg hadde noe annet jeg også ville vise som jeg ikke følte passet helt inn i sminkemappe delen. Jeg håper du liker det!

  (Det er forresten ikke så bra bilder fordi det var veldig mørkt på rommet da jeg tok de i full fart, og blitzen laget bare gjenskinn i mange av produktene så jeg måtte ta uten)

  Garnier Pure Active Make-up Remover Gel er min favoritt sminkefjerner, jeg bruker den som oftest til å fjerne sminken hjemme. De gangene jeg sover borte eller bare er lat, bruker jeg kun noen sminkefjerner våtservietter fra Simple. 

  Dove summer glo er rett og slett genial. Det er en body lotion med litt selvbruning i, og du får en så fin og gyllen farge. Den holder ikke så lenge, men er perfekt å bruke for å holde på brunfargen. Jeg som blir likblek på vinteren får prøve å bruke den litt oftere for å holde på den lille fargen jeg har igjen fra sommerferien.

  ORIGINS zero oil moisture lotion er kjempe bra! Jeg tror man får kjøpt den på blandt annet kicks, men jeg var så heldig å få den av mamma når hun hadde vært ute og reist. 

  Olive Secrets face mask aner jeg ikke hvor man får kjøpt, eller om man i det hele tatt får kjløpt den i Norge. Jeg kjøpte min på flyplassen i Hellas, og den er så god. Man får en så frisk følelse i ansiktet etter man har brukt den, og den lukter så rent og godt.

  Carmex er mitt favoritt produkt noen gang! Jeg sliter så fælt med tørre lepper, spesielt på vinteren. Men med denne har jeg sluppen vonde, tørre, såre lepper. Man får kjøpt den på de fleste matbutikker og apotek, og den koster rundt 40 kroner tror jeg. Virkelig verdt det ettersom jeg har brukt den daglig i over ett år, og det er fortsatt litt igjen.

  Bahama mama fra The Balm er en utrolig bra bronzer som passer alle hudtoner. Den ser veldig mørk ut, men den er ikke så mørk når du bruker kun et tynt lag. Elsker den!

  Sigma ss168 m  er en kost som fulgte med i et sett med flere andre Sigma sminkekoster. Veldig bra kost!


  Billion dollar brows Universal Brow Pencil  er den jeg bruker på brynene. Den passer nasten alle hår farger og det som er så fint er at fargen legger seg på hårene og ikke på huden, så det gir en mer naturlig look.

  Billion dollar brows Duo Pencil er en concealer og highlighter i ett. Både concealeren og highlighteren er kjempe bra, og selv om jeg ikke har hatt den så lenge har det allerede blitt en favoritt.

   

  Var det noe du likte?

 • Publisert: 07.11.2013, 20:50
 • Kategori: Personlige anbefalinger
 • #comments">30 kommentarer
 • Lett å glemme det positive...

 • Publisert: 06.11.2013, 14:57
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Dette kommer nok til å bli bare et langt og kjedelig innlegg å lese for noen, men for de som gidder hadde jeg virkelig blitt glad hvis dere leser.

  Noen dager våkner jeg opp og har helt glemt at jeg ikke er frisk. Jeg har hatt ME i 11 måneder nå, og det er ikke sånn her jeg hadde forventet at ungdomstiden min skulle bli. Å ha et utmattelsessyndrom midt i ungdomstiden er rett og slett ikke lett! Jeg er en helt vanlig 16 år gammel jente, som har lyst til å gjøre akkurat de samme tingene som andre 16 åringer har lyst til. Jeg vil faktisk gå på skolen for fullt, jeg vil trene, være med venner i helger og etter skoletid, jobbe for å tjene penger, dra på shoppingturer eller ha jentekvelder med venninner. Jeg vil gjøre alt dette, men jeg klarer det ikke.
  De dagene jeg våkner opp i så god form at jeg klarer å glemme at jeg er syk, det er gode dager! Men uheldigvis er det sånn at de dagene har jeg lyst til å gjøre alt på en gang. Jeg vil nesten ta igjen alt jeg har gått glipp av på ett år, på kun den ene dagen. Det er da det ikke funker lenger. Jeg blir utslitt og utrolig skuffet over meg selv. Når kroppen min sier i fra at DETTE orker du ikke mer, da kommer jeg på hvordan hverdagen min egentlig er og det er en så nedtur for meg.

  Når jeg er sliten og ikke orker noe annet, er det ikke sånn at jeg kan legge meg ned for å sove noen timer også er jeg bra igjen da jeg våkner. Jeg klarer for det første ikke å sove, jeg har ikke sjans. De gangene jeg faktisk sovner er jeg virkelig dårlig! Det eneste som hjelper er å ligge i et helt mørkt og lydtett rom, problemet er bare at jeg kjeder meg helt sinnsykt. Det er ikke sånn at jeg synes det er godt å endelig få slappet av, jeg blir rastløs, kjeder meg og er ensom. Ofte setter jeg på en film eller serie for å ikke kjede meg like mye, jeg setter meg ned å ser gjennom alt jeg har i en av skuffene mine, jeg rydder i klær, jeg rydder i sminken, sorterer ark jeg har fått fra skolen, jeg gjør alt mulig rart jeg kan finne på selv om jeg egentlig ikke bør gjøre noen ting. Men hva annet skal jeg gjøre da? Jeg er så lei av å alltid bli sliten, så lei av å aldri få hatt det noe gøy. Jeg har lyst til å være en vanlig ungdom som klager over at skole, trening og venner gjør at man ikke har tid til å slappe av. Jeg har lyst til å være en sånn ungdom som gjør alt han eller hun vil når de vil det! Men sånn er det ikke, og kommer nok ikke til å bli på en stund.
  Jeg føler meg så alene ofte, selv om det går i perioder der jeg noen dager er mer lei meg over det enn andre dager, så er jeg generelt ensom. Jeg har en hund, en kjæreste og et par gode venninner, annet enn det har jeg ikke så mange. Jeg har selvfølgelig familien min som virkelig har støttet meg gjennom dette, når jeg ser på hvor mye hjelp jeg har fått fra de så ser jeg at jeg aldri hadde klart meg like bra uten. Men det er jo slitsomt for de også! Jeg prøver å ikke vise så ofte hvor dårlig form jeg faktisk er i, og ofte klarer jeg å få det til å virke som om jeg er ganske bra. Men problemet da er at jeg føler at det forventes så mye mer av meg, ikke bare av familien, men ellers av andre også. Og de gangene jeg viser eller "klager" over at jeg er sliten så får jeg bare dårlig samvittighet, de har hørt det SÅ mange ganger, men det er jo ikke så mye de får gjort med det.

  Elleve måneder er egentlig ikke så lenge hvis man ser det på en annen måte. Jeg har vært heldig og ikke fått en av de høyeste gradene av ME der de rett og slett kun er sengeliggende. Jeg har noen sånne perioder jeg og, men ikke på likt nivå. Jeg har jo blitt generelt bedre enn jeg var helt i starten, og det viser kanskje at jeg ikke kommer til å være syk så veldig mye lenger!? Jeg håper hvertfall at det skal være mye mye mye bedre om et år fra i dag!  En ting jeg virkelig har lært meg på disse månedene er å sette pris på små ting eller ting jeg ikke har tenkt så mye på før. For eksempel har jeg alltid satt pris på kjæresten min, men det at han har vært der for meg gjennom alle de vanskelige dagene når han egentlig kan velge å gå sin vei, gjør at han betyr ekstra mye for meg. Han har støttet meg, vært en venn og en sånn kjæreste som alle fortjener å ha, og det har nok vært veldig hardt for han. Det samme med familien min. Og de vennene som har blitt igjen. Men nå blir jeg super glad av bare det å få en melding på Facebook der jeg blir spurt hvordan det går med meg, at noen spør om jeg vil finne på noe en helg eller etter skolen, til og med blir jeg glad av at folk spør meg litt om hvordan det å ha ME er for meg, for det viser at det er noen som faktisk bryr seg om hvordan jeg har det. Når jeg har fått støttende kommentarer på bloggen har jeg ofte gått rundt og smilt fra øre til øre i flere timer, og ofte blir hele dagen bra kun på grunn av det.
  Med så mye negative ting som jeg går gjennom, er det lett å glemme det positive. Men jeg prøver alltid å komme på tre positive ting når jeg legger meg som har skjedd i løpet av dagen. Og jeg prøver å tenke på tre positive ting jeg har i livet, før jeg står opp om morgenen. Det er noe jeg har gjort i det siste, og det har virkelig hjulpet meg med å få motivasjonen til å faktisk stå opp om morgenen. Dette er noe som også sikkert kan hjelpe andre som sliter med ett eller annet negativt i livet. Prøv å glem det negative eller finn positive sider ved det. Det hjelper!
  "A smooth sea never made a skilled sailor" er det et sitat som sier. Og det er helt sant! Du lærer av alt det vonde og harde i livet, hvis alt kommer helt lett vil du aldri klare å takle andre vanskelige situasjoner. Å gå gjennom vonde og harde tider i livet gjør deg bare sterkere.

  Har du noen tips som hjelper for deg?

 • Publisert: 06.11.2013, 14:57
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">20 kommentarer
 • On my iPhone

 • Publisert: 05.11.2013, 19:42
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har en iPhone 5 med 32 GB minne..

  Side 1: På første side har jeg det meste som lå på iPhonen når jeg fikk den, i tillegg har jeg viaplay (som jeg egentlig aldri bruker på mobilen) og ruter appen som jeg bruker til å sjekke busstider.

  Nederst har jeg telefon, meldinger, Facebook og musikk.

  Side 2: på denne siden har jeg snapchat og instagram som jeg bruker ganske ofte (følg meg: theabr97, hehe). Whitagram bruker jeg sjeldent, safari og weheartit appene bruker ofte flere ganger om dagen. Google bruker jeg ikke, big day bruker jeg til å telle ned dagene til jeg blir 18 år haha (624 dager til). Vine brukte jeg mye før, blogg.no bruker jeg jo til å blogge fra mobilen, moves teller skrittene du har gått hver dag også har jeg messenger appen til facebook. Soundcloud bruker jeg aldri, og sjeldent de tre siste appene.

  Side 3: på den siste siden har jeg tre mapper som jeg skal vise etterpå, så har jeg endomondo som jeg har åpnet en gang, youtube appen og convert der jeg sjekker den norske prisen i dollar osv

  Jeg gidder ikke vise mappen med blogger i, for den har bare blogger jeg leser i seg.
  Mappe nr 2 kaller jeg Greier av en eller annen grunn. Skype, Kik og Twitter bruker jeg veeeeldig sjeldent eller nesten aldri. Så har jeg seks apper til, og av de bruker jeg kun BikBok appen noen ganger.

  Den siste mappen har spill i seg. Jeg spiller nesten aldri på mobilen, men de gangene jeg gjør det bruker jeg disse appene. Candy crush var jeg helt avhengig av før, jeg kom til level 186 på kort tid, men jeg sto fast der en stund og ga opp. Subway surfers var jeg avhengig av for et år siden, men har ikke spilt det siden det. Og dumb ways to die spilte jeg masse i sommerferien, haha.

  Har du noen apper og anbefale?

  Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

  Follow my blog with Bloglovin

 • Publisert: 05.11.2013, 19:42
 • Kategori: Blogg
 • #comments">5 kommentarer
 • Trafikalt grunnkurs

 • Publisert: 04.11.2013, 14:50
 • Kategori: Blogg
 • I dag er det mandag igjen og starten på en ny uke. Jeg startet med å være på skolen et par timer, der hadde vi dansing av noe slag. Det sleit meg veldig ut, så jeg tok med meg Luna som var med mamma på jobb like ved, og dro hjem ganske tidlig. Jeg hoppet av bussen ved dyrlegen på Råholt, og det viste seg at Luna har tarminfeksjon. Stakkars, hun har det nok ikke så godt. Så da blir det medisiner på henne i en ukes tid.

  Nå har jeg akkurat sovet en time, og snart skal jeg på trafikalt grunnkurs. Jeg henger veldig etter, hadde jeg bare tatt det med en gang jeg kunne, så hadde jeg allerede kunne kjørt i flere måneder. Så det er litt kjipt, men nå skal jeg hvertfall starte! Og jeg håper at det skal gå bra og at jeg ikke blir alt for sliten etterpå.

  Luna hadde det helt konge på bussen hjem i dag, haha.

  Hva skal du denne uken?

 • Publisert: 04.11.2013, 14:50
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer
 • Fremtidsdrømmer

 • Publisert: 03.11.2013, 14:36
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Noen ganger blir jeg veldig redd for hvordan fremtiden min kommer til å bli. Hvordan jobb og hus får jeg? Vil jeg være lykkelig? Er jeg helt frisk? Alle disse spørsmålene skremmer meg litt. Jeg kan jo absolutt ikke bestemme meg for hvordan liv jeg vil ha om 5- 10 år, men jeg har fremtidsdrømmer og fremtidsplaner. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om akkurat mine planer og drømmer for de 5- 10 neste årene.

   

   Ta en tattoo: Jeg har store planer om å ta en tattoo, det er noe jeg virkelig har lyst til. Jeg vet at det er veldig splittede meninger med tattovering, men jeg mener at så lenge det er gjennomtenkt er mye av det veldig fint! Jeg vil ikke ta det før jeg har blitt helt sikker på hva jeg vil ta, for jeg vil at det skal bety noe spasielt for meg, men jeg har jo noen tanker allerede. 

   Flytte ut: I løpet av de fem neste årene skal jeg nok mest sansynlig flytte hjemmefra, i starten blir det nok en leilighet. Jeg liker meg veldig godt i sånn passe store leiligheter. Trenger ikke mer enn et lite kjøkken, en stue, bad og et soverom + kanskje en bod/gjesterom. Jeg føler det blir mye mer hjemmekoselig med en lys, passe stor leilighet enn et alt for stort hus. Så så lenge det er plass (før jeg får store barn) kommer jeg til å bo i en leilighet. 


  (Bilde fra weheartit)

   

   Få barn: Det er ikke noe jeg har planlagt en dato på akkurat, haha. Men i løpet av ti år har jeg virkelig lyst til å få barn, to stykker, MAX (!!!) tre, hehe. Om ti år vil jeg allerede ha fått to barn, en gutt og en jente. Det er hvertfall noe jeg ønsker.

  Bli ferdig med videregående: Jeg skal jo gå et fjerde år på videregående, noe jeg satser på at kommer til å gå veldig bra. Da blir jeg jo også ekstra glad når jeg endelig er ferdig. Om

   Studere: Dette har jo også noe med skole å gjøre. Å løpet av ti år vil jeg være ferdig med å studere. Jeg vet ikke helt hva jeg skal bli enda (Ikke at det er noe å stresse med enda), men sånn det er nå har jeg lyst til å bli enten politi, lærer, barne/ungdoms psykolog, journalist eller interiørarkitekt. Jeg trenger hvertfall ikke bekymre meg over at jeg ikke har noe å velge i. 

  MARIPOSA | via Facebook

  (Bilde også fra Weheartit)

   Reise: Jeg har så lyst til å oppleve forskjellige deler av verden, oppleve nye byer, strender og alt det fantastiske verden har å by på. Møte nye kulturer, ny mat, ny natur. Jeg har lyst til å oppleve så mye av verden som mulig på den tiden jeg lever.

  Drømmelivet: Jeg vil rett og slett ha drømmelivet. Drømmejobben, drømmemannen, barn, eget sted å bo, masse reising for å oppleve ting, det perfekte livet for meg!

  glamourzombie

  Har du noen fremtidsdrømmer?

 • Publisert: 03.11.2013, 14:36
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">2 kommentarer
 • Lørdag

 • Publisert: 02.11.2013, 18:39
 • Kategori: Blogg
 • Først vil jeg bare si at kinoen i går var veldig bra! Hehe. Vi så den nye Thor filmen.
  I dag har jeg ikke gjort så veldig mye, jeg var alene hjemme og bestemte meg plutselig for å rydde hele huset. Alt kan skje når man har lite å gjøre. Før var jeg tidenes rotehue, men etter jeg ble syk og har lite å gjøre har jeg brukt mye på å rydde og fikse på rommet mitt. Og kanskje endelig den dumme roteegenskapen min har gått over!? Nå kan man hvertfall se gulvet på rommet mitt, da.
  Nå har vi besøk og spiser pizza, men smarte meg som ikke har spist på mange timer fikk utrolig vondt i magen fordi jeg spiste for fort. Så ligger jeg her på magen, haha.

  Som dere sikkert merker har det kommet veldig mye kjedelige innlegg. Det skjer ikke så mye spennende i hverdagen min, og dagene går generelt ganske likt. Derfor er det kanskje greit å spørre dere om dere har noe dere vil lese om eller tips til hva jeg kan blogge om.

  Så, hva vil du lese på bloggen min?

 • Publisert: 02.11.2013, 18:39
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer
 • Kino

 • Publisert: 01.11.2013, 19:08
 • Kategori: Blogg
 • I går postet jeg kun svarene på spørsmålsrunden, på skolen fikk vi vite at vi hadde en stor matteprøve i dag, så i går ble jeg bare sittende å ta igjen matte greier jeg har gått glipp av. Derfor ble det ikke noe blogging. Jeg tror faktisk prøven gikk ganske bra.
  Nå sitter vi og spiser taco hos mamma og snart skal jeg på kino med kjæresten min, så det blir koselig!

  Hva skal du i kveld?

 • Publisert: 01.11.2013, 19:08
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer