hits

Fremtidsplaner

 • Publisert: 10.12.2016, 15:41
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive god morgen nå, men det fant jeg ut at var litt for sent. 

  Dette er første helt frihelgen jeg har hatt på en stund, og det føles så utrolig godt! Jeg jobbet i går kveld da, men hele dagen i dag og i morgen er det null jobb jeg trenger å tenke på. Egentlig hadde jeg lyst til å finne på noe morsomt hele helgen når jeg først hadde fri, men så fant jeg ut at jeg egentlig tenkte en frihelg for å samle litt krefter og få gjort unna en del ting jeg har utsatt i evigheter nå. Det blir ofte til at jeg utsetter alt og tenker jeg skal gjøre det en dag jeg har fri, problemet er bare at jeg har sjelden fri og når jeg har det så er som oftest dagen fylt opp uansett. 

  I det siste har jeg tenkt veldig mye på hva jeg skal neste år, og året etter der, og året etter. Jeg klarer på en måte aldri helt å komme frem til hva jeg vil, jeg har så mange drømmer, men samtidig må jeg være litt realistisk. Jeg skal få tatt eksamen til våren, og etter det kan jeg gjøre hva jeg vil. Da er jeg ferdig med alle fagene jeg mangler og trenger kun tenke på fremtiden. På en side har jeg lyst til å ta enda et år med jobbing for å bli helt sikker på hva jeg skal gjøre etter, men på en annen side vil jeg få satt igang med studier så fort som mulig og ikke utsette det også sånn som alt annet. Politihøgskolen var jo en drøm jeg har hatt i mange år, men karakterkravene har blitt så høye i tillegg til at det er så vanskelig å få jobb i ettertid, derfor har jeg begynt å revurdere den tanken. Jeg har funnet ut at jeg må gjøre noe jeg kan klare å gå på skole for, noe jeg interesserer meg for og som kan bli gøy. Så nå har jeg tenkt mest på å ta master i Spansk (med RLE ved siden av) for å kunne bli lektor, jeg tror det er noe som hadde passet for meg. Så vi får se da, hva jeg finner ut at jeg skal gjøre.
   

 • Publisert: 10.12.2016, 15:41
 • Kategori: Hverdag
 • #comments">1 kommentarer
 • Stereotypiske Ola Nordmann

 • Publisert: 05.12.2016, 00:41
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Noen ganger kjenner jeg bare det klikker helt for meg innvendig. Jeg er kanskje veldig flink til å blande meg opp i ting jeg ikke egentlig har noe med, fordi jeg alltid har noen meninger om alt. Som regel klarer jeg la være, man kan fort bli veldig dårlig likt hvis man ytrer meningene sine i forskjellige sammenhenger, men noen ganger går ting alt for langt.

  Jeg kjenner jeg blir provosert over hvor fordomsfulle enkelte mennesker er, og over hvor mange som ikke klarer å se lengre enn sin egen nesetipp. Alle skal få lov til å si det de mener, og jeg er klar over at folk er forskjellige, så det vil også være mange forskjellige meninger. Men noen meninger klarer jeg rett og slett ikke tolerere, de er så lite gjennomtenkt. Nå som vi er så mye på sosiale medier har det også blitt lettere å få frem disse meningene i forhold til hva det var før, og jeg vil jo si at mange av sosiale medier er ment til akkurat dette. Likevel mener jeg at noen tanker er bedre å tenke inne i seg, i stedet for å skrive de i all offentlighet.

  Det er jo alltid en grunn til hvorfor man blir sint eller provosert, også i dette tilfellet. Jeg kom over en status skrevet på facebook som jeg rett og slett mente var helt kvalmende, og jeg klarte ikke la være å tenke på den. Nå ble det kanskje en veldig mye større sak ut av den statusen enn det som var meningen, for kommentarfeltet blåste den automatisk mer opp, men likevel vil jeg si at selv om noe kanskje er ment som en spøk så skal man tenke seg litt mer om før man poster det. Om man likevel velger å poste det fordi man vil stå for det man mener, må man også tåle at folk er uenige og kan (sånn som meg) mene det er en helt idiotisk tankegang.

  Selv om man har lov til å si det man vil, mener jeg man bør være forsiktig med hva man skriver om forskjellige religioner eller menneskegrupper. Både fordi man kan såre enkelte, men også fordi veldig mange har alt for lite kunnskap om temaet. Man kan si at det alltid er noen som kan bli såret over ting som blir skrevet overalt, men jeg mener det er en stor forskjell på å skrive noe man godt vet kommer til å såre enkelte personer, og å skrive ting som man ikke mener noe vondt med. Det er så mange som er fullt klar over at det de sier eller skriver garantert kommer til å såre mange, likevel skriver de det kun av den grunnen; å såre folk. Det er ikke greit. Skjer det gjentatte ganger blir det mobbing.

  Innlegget jeg leste var nok i utgangspunktet ikke ment som noe annet enn en "morsom" spøk, der spøken blandet inn en religion som mange har veldig mange fordommer imot. Men ettersom meningene utviklet seg i kommentarfeltet, ble det mer og mer fra spøk til alvor. Når man drar inn innvandringspolitikk og hat mot en enkelt religion, ser jeg på det som rasisme. Det ble mer og mer en rasistisk mening bak det hele, som tydeligere kom frem jo mer temaet ble diskutert, og helt ærlig blir jeg sjokkert over hvor egoistiske nordmenn kan være. I stedet for å se at vi lever i et godt land og har absolutt alt vi trenger og mye mer, at vi har nok ressurser til å kunne dele dem og hjelpe de som trenger det, så låser man seg på stereotypiske teorier om alle personer i den religionen. 

  Ja, vi snakker om stereotypiske Ola Nordmann som ble født med ski på beina, og bruker sånne stereotyper veldig ofte i hverdagen både i reklame og skoleoppgaver. Men når disse religion-stereotypene blir gjort om til noe veldig negativt, og det er snakk om situasjoner som i seg selv er helt grusomme, så blir saken en helt annen. Vi må klare å akseptere alle religioner og at mennesker har forskjellige bakgrunner, uansett om det er snakk om religion, hjemland eller bare generelt oppveksten. Vi må slutte å låse oss så fast på hva vi er vandt til, og se at verden ikke bare handler om hva vi er vandt til her i Norge, men at det er så mye større.

   

 • Publisert: 05.12.2016, 00:41
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">0 kommentarer