hits

Kategori: Mat og oppskrifter

Call it a chicken salad

 • Publisert: 07.06.2017, 18:29
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • Jeg tror jeg lagde litt for mye middag ser jeg her ja.. Bilde nummer to viser hvor mye jeg faktisk spiste av denne gigantiske salatbollen. Haha, jeg skulle beregne litt ekstra for at Trym også kunne få mat når han kommer hjem fra jobb, så det passet kanskje bra. Nå har jeg lunsj imorgen også! Jeg kan late som jeg har vært veldig flink og sunn med denne middagen, men sannheten er uheldigvis at jeg sitter med en boks pringles og et glass Pepsi Max ved siden av meg. Det er akkurat som om all form for sunnhet forsvinner når det nærmer seg sommeren, og ja jeg får dårlig samvitighet, spesielt når jeg ikke har rukket å dratt noe særlig på trening de siste ukene. Et par ganger i uken er ikke nok for meg lenger, haha, jeg blir som regel ikke fornøyd før det nærmer seg 3-4 ganger i uken, så nå får jeg skjerpe meg til neste uke!
  Denne dagen har gått alt for fort, føler det alltid er sånn med jobbdager, spesielt sånn som nå der jeg må stå opp klokken fire i natt og trenger å legge meg tidlig. Jeg får jo så vidt kommet meg inn døra før jeg må sove igjen, meen slik er'e vel for oss arbekærer. Haha, æsj. Igjen sitter jeg klistret foran tv'en med dvd etter dvd med One Tree Hill rullende på skjermen, resultatet av en ikke så solrik sommer foreløpig. Imorgen drar heldigvis jeg og Trym på roadtrip etter jobb, vi reiser etter været så det er best det blir fint ett eller annet sted i nærheten! Jeg vet ikke helt hvor lenge vi blir eller hvor vi ender opp til slutt, men det skal jeg selvfølgelig oppdatere dere med. Nå får jeg løpe i dusjen for å rekke å se noen episoder til før jeg sovner.

   

 • Publisert: 07.06.2017, 18:29
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • #comments">1 kommentarer
 • Kategori: Mat og oppskrifter

  10 tips til å spise sunnere

 • Publisert: 10.03.2015, 17:31
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • Jeg synes det alltid er like vanskelig å starte på en sunn uke, når helgen nettopp har vært. Det frister heller å sette meg ned på sofaen med et glass brus, enn å bruke tid på å lage noe sunt. Siden jeg både har hatt lange perioder der jeg KUN spiser dritt, men også perioder der jeg spiser overdrevent "sunt". Noe jeg mener ikke er sunt det heller. Men jeg merker veldig godt forskjellen på kroppen min, ikke bare utenpå, men veldig godt innvendig. Det jeg fant ut er at jeg må gjøre en mellomting, jeg liker ikke hvordan jeg føler meg innvendig når jeg bare spiser usunt, og jeg er alltid sulten når jeg skal spise så veldig "sunt". Hva som er sunt og ikke er vel en annen diskusjon, men her er mine tips til hvordan du spiser sånn jeg kaller sunt..

   La deg inspirere- Pinterest, Weheartit, Instagram og tumblr er stappfulle av inspirerende bilder av fargerik mat. Bruk det til å få tips, idéer og inspirasjon til å lage deg en sunn matrett eller snacks..

   Drikk vann- Ja, jeg vet hvor mye brusflasken frister selv i ukedagene, men vann er så godt for så mye. Jeg er selv veldig dårlig til å drikke vann, men jeg prøver! Vann er bare bra for deg, så hvis det er vanskelig, legg noen bær eller agurk oppi, eller sukkerfri saft hvis det er helt umulig. 

   Kjøp inn frukt og grønt- I stedet for å bruke penger på en pose potetgull når du er på butikken, kjøp et par epler, grønnsaker og dip eller nøtter. Mye sunnere og minst like godt!

   Planlegg- Bestem deg for hva du vil spise, da kjøper du inn kun det og ikke alt mulig annet du har lyst på. Og aldri dra på butikken sulten, for da blir det ofte med et par ekstra ting hjem i handleposen.

   Spis nok- Når du spiser er det viktig at du spiser nok, for da slipper du å bli sulten fort og ende med å småspise frem til neste måltid.

   Skriv ned- Hvis du kommer over en oppskrift som ser sunt og godt ut på en blogg, i et blad osv, skriv det ned og behold det. Slik at du har en haug med gode og sunne oppskrifter den dagen du går tom for idéer.

   Kvitt deg med det søte- Når du vet det ligger en sjokoladebit eller en pakke kjeks i skapet, er det lett å forsyne seg av det et par ganger. Kvitt deg med det. Eller hvis du vil beholde det til helgen, legg det i garasjen eller et sted du som regel ikke gidder å gå for å hente det. Haha, det virker rart, men det funker!

   Ta deg tid- Bruk tid på kjøkkenet en dag, sett av tid, kutt opp grønnsaker, lag mat og frys ned. Ja, du har brukt mye tid den ene dagen, men resten av uken er det lettere å ha noe å spise.

   Finn sunne varianter- Det finnes så mange sunne alternativer til ting som er minst like godt som det orginale. Hvis du skal lage vafler, finn en sunn variant. Hvis du har lyst på sjokolade, kjøp den med 80% kakao. 

   Unn deg noe godt- Det er et punkt jeg mener er viktig. I stedet for å spise så sunt du klarer i måneder i strekk, for å så sprekke og spise masse drittmat. Er det mye bedre og unne seg selv litt ekstra godt innimellom. Ser du på film, kanskje lag deg litt popcorn en dag. Har du lyst på en sjokoladebit etter en lang og slitsom dag, spis den. Det er bare det å holde balansen som er det viktigste.

   

   #food #mat #tips #healthy #sunn #sunnmat #trening

  -Har du noen tips?

 • Publisert: 10.03.2015, 17:31
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • #comments">17 kommentarer
 • Kategori: Mat og oppskrifter

  Kjøretur til mcern

 • Publisert: 04.02.2015, 16:44
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • Hola people!

  Etter første forestilling i dag, bestemte jeg og fire andre oss for å ta turen til McDonalds for å kjøpe inn litt mat. Litt, ja.. Det endte med seks poser stappfulle av burgere og annet mcern greier. Jeg trøster meg selv med at vi bestilte med til nesten hele klassen og ikke bare oss selv, de som jobbet der begynte likevel å le av oss.. Følte oss veldig kule når vi gikk rundt i gangene på skolen med seks poser med mat og to brett med brus! 

  Nå har vi nok energi til enda en forestilling..

  -Hva skal du i kveld?

 • Publisert: 04.02.2015, 16:44
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Mat og oppskrifter

  Sen middag

 • Publisert: 28.01.2015, 20:19
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • Etter skolen i dag dro jeg innom butikken for å kjøpe middag. Jeg kom inn med en plan, men kom ut igjen med noe helt annet. De hadde kun halvparten av de ingrediensene jeg trengte, så da ble det ferdig frossen mat i stedet. Ferdigmat er kanskje ikke det sunneste valget, men jeg valgte noe sweet chili Thai mat greier over grandiosa, så litt sunnere ble det.

  Jeg kjøpte også den nye utgaven av Shape Up, og fant en oppskrift jeg lenge har hatt lyst til å prøve. Jeg hørte om Hummus på en Youtube video for et par år siden, der de brukte det som et enda sunnere alternativ til grønnsaker og dip. Så nå når jeg fant en oppskrift, ville jeg prøve. Har helt ærlig smakt bedre diper, men hvis man skal være litt sunnere eller bare er lei Holiday Mixen så er det et godt alternativ. Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften her for de som ikke har lyst til å kjøpe Shape Up kun for Hummus oppskrift.

  ♥ 1 boks kikerter ♥ 1 dl olivenolje (jeg brukte mye mindre) ♥ Saften av 1 sitron ♥ 2 ss solsikkekjerner ♥ 1/2 ts salt og pepper

  Bland sammen i kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.

  Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, så jeg er klar for resten av skoleuken (som uheldigvis varer helt til søndag denne uken).

  -Har du smakt Hummus?

 • Publisert: 28.01.2015, 20:19
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Mat og oppskrifter

  Sunn og god hverdagssnacks

 • Publisert: 21.01.2015, 19:13
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 •  

  ¡Hola!

  Dagen i dag har egentlig gått veldig fort, på skolen jobbet vi litt med produksjonen vi har nå og fikk være med på sminkekurs. Noe som var veldig spennende! Jeg dro en liten tur innom treningssenteret før jeg tok bussen hjem.Treningssenteret er i andre etasje på Rimi, så når jeg var ferdig fikk jeg utrolig lyst på noe godt. Men siden jeg egentlig skal være sunn prøvde jeg å tenke på noen sunnere alternativer, og kom på en ting jeg tenkte å vise dere også. Epler med hjemmelaget mandelsmør.

  Du trenger:

  Mander Epler Eventuelt Kanel og/eller kakaopulver  Først putter du mandlene i en slags mat prosessor som på bildet til venstre. Dette gjør at mandlene etterhvert skiller ut oljene sine og det blir en mer smør-konsistens. 

  Kjør det til mandlene har delt seg i bilter (sånn som til høyre), da tilsetter du kakaopulver eller kanel hvis du vil det. Jeg tilsatte ca. 1 ts kanel. Kjør videre i mat prosessoren. Hvis det tar litt for lang tid, kan du etterhver bytte om til en stavmikser da det går raskere etter mandlene er kuttet opp.


  Mens mandlene skiller oljen i mat prosessoren kan du dele opp eplene som på bildet over.


  Etter en god stund har mandlene blitt mer et mandelsmør, og det kan minne veldig om peanøttsmør bare med en litt annen smak. Hvis du er usikker på om mandlene er ferdig så er dem garanter ikke det, du skjønner det med en gang når de har blitt som de skal.

  Jeg anbefaler som sagt å gå over til stavmikser etterhvert hvis du har dårlig tid eller er utolmodig, det går 10 ganger raskere, men da må du stå å "røre" i den. Når det er ferdig smører du smøret på en av eplebitene, og legger en annen på toppen. Og voilà, du har en sunn og kjempe god hverdagssnacks!  Man må være ekstremt tålmodig for å bli ferdig med dette (noe jeg ikke er, så det var en utfordring)! Du kan få kjøpt ferdig mandelsmør på helsekostbutikker, men da lager jeg det heller selv enn å bruke rundt 100 lappen på et lite glass. Er hvertfall ekstremt dyrt.

  -Har du tenkt til å prøve?

 • Publisert: 21.01.2015, 19:13
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • #comments">25 kommentarer