hits

Kategori: Personlige innlegg

Når man mister noen man er glad i

 • Publisert: 28.03.2017, 23:09
 • Kategori: Personlige innlegg
 • "Hvordan har du det, Thea?"

  Bra.

  Å svare på det spørsmålet har vært utrolig vanskelig i det siste. Jeg vil ikke være personen som syter og klager, men å si at alt er bra når du egentlig har det vondt, er tungt det også. Jeg vil jo gjerne dele, jeg vil gjerne fortelle de nærmeste hvordan jeg føler meg for å få det ut, for å slippe å tenke mer. For det er det som er problemet, jeg har tusen tanker surrende rundt i hodet til en hver tid, og plutselig renner det over.

  Det er vanskelig å innrømme både for meg selv og andre, at nå har jeg det faktisk vondt. Jeg vet bare ikke hva det er som gjør vondt. Jeg går med en stor klump i magen konstant, og det skal ingenting til før jeg sprekker, enten med sinne eller med gråting. Det er veldig frustrerende, for alt gjør så vondt og jeg har så lite motivasjon eller lyst til noe som helst. Jeg vil ikke være hjemme, men jeg vil ikke utenfor døren, jeg vil ikke gå hele dagen uten å trene, men jeg vil ikke trene, jeg vil ikke være sammen med noen, men jeg vil ikke være alene. Jeg vil ingenting...

  Jeg følte jeg var veldig godt i gang med bloggingen noen måneder tilbake, og plutselig sa det stopp. Dagen etter forrige blogginnlegg ble publisert, mistet jeg et nært familiemedlem veldig brått og uventet. En sånn hendelse vil nok være vanskelig for alle, og det var nok også den ene triggeren som fikk alt annet til å utløses i tillegg. Ukene etter har vært tunge, både av det faktum at jeg mistet noen jeg var glad i, men også fordi det har satt i gang så mye mer. Jeg har en usikkerhet inni meg som ikke vil gå bort, jeg har det vondt med meg selv og føler at alt rundt meg blir feil uansett hva jeg gjør.

  Jeg føler jeg har fått et veldig usunt forhold til hele livet, til mat, til trening, til sosialt, til avtaler. Ingenting fungerer som det skal lenger, og akkurat nå vet jeg ikke hvordan jeg skal få det til å bli bra igjen.

 • Publisert: 28.03.2017, 23:09
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Stereotypiske Ola Nordmann

 • Publisert: 05.12.2016, 00:41
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Noen ganger kjenner jeg bare det klikker helt for meg innvendig. Jeg er kanskje veldig flink til å blande meg opp i ting jeg ikke egentlig har noe med, fordi jeg alltid har noen meninger om alt. Som regel klarer jeg la være, man kan fort bli veldig dårlig likt hvis man ytrer meningene sine i forskjellige sammenhenger, men noen ganger går ting alt for langt.

  Jeg kjenner jeg blir provosert over hvor fordomsfulle enkelte mennesker er, og over hvor mange som ikke klarer å se lengre enn sin egen nesetipp. Alle skal få lov til å si det de mener, og jeg er klar over at folk er forskjellige, så det vil også være mange forskjellige meninger. Men noen meninger klarer jeg rett og slett ikke tolerere, de er så lite gjennomtenkt. Nå som vi er så mye på sosiale medier har det også blitt lettere å få frem disse meningene i forhold til hva det var før, og jeg vil jo si at mange av sosiale medier er ment til akkurat dette. Likevel mener jeg at noen tanker er bedre å tenke inne i seg, i stedet for å skrive de i all offentlighet.

  Det er jo alltid en grunn til hvorfor man blir sint eller provosert, også i dette tilfellet. Jeg kom over en status skrevet på facebook som jeg rett og slett mente var helt kvalmende, og jeg klarte ikke la være å tenke på den. Nå ble det kanskje en veldig mye større sak ut av den statusen enn det som var meningen, for kommentarfeltet blåste den automatisk mer opp, men likevel vil jeg si at selv om noe kanskje er ment som en spøk så skal man tenke seg litt mer om før man poster det. Om man likevel velger å poste det fordi man vil stå for det man mener, må man også tåle at folk er uenige og kan (sånn som meg) mene det er en helt idiotisk tankegang.

  Selv om man har lov til å si det man vil, mener jeg man bør være forsiktig med hva man skriver om forskjellige religioner eller menneskegrupper. Både fordi man kan såre enkelte, men også fordi veldig mange har alt for lite kunnskap om temaet. Man kan si at det alltid er noen som kan bli såret over ting som blir skrevet overalt, men jeg mener det er en stor forskjell på å skrive noe man godt vet kommer til å såre enkelte personer, og å skrive ting som man ikke mener noe vondt med. Det er så mange som er fullt klar over at det de sier eller skriver garantert kommer til å såre mange, likevel skriver de det kun av den grunnen; å såre folk. Det er ikke greit. Skjer det gjentatte ganger blir det mobbing.

  Innlegget jeg leste var nok i utgangspunktet ikke ment som noe annet enn en "morsom" spøk, der spøken blandet inn en religion som mange har veldig mange fordommer imot. Men ettersom meningene utviklet seg i kommentarfeltet, ble det mer og mer fra spøk til alvor. Når man drar inn innvandringspolitikk og hat mot en enkelt religion, ser jeg på det som rasisme. Det ble mer og mer en rasistisk mening bak det hele, som tydeligere kom frem jo mer temaet ble diskutert, og helt ærlig blir jeg sjokkert over hvor egoistiske nordmenn kan være. I stedet for å se at vi lever i et godt land og har absolutt alt vi trenger og mye mer, at vi har nok ressurser til å kunne dele dem og hjelpe de som trenger det, så låser man seg på stereotypiske teorier om alle personer i den religionen. 

  Ja, vi snakker om stereotypiske Ola Nordmann som ble født med ski på beina, og bruker sånne stereotyper veldig ofte i hverdagen både i reklame og skoleoppgaver. Men når disse religion-stereotypene blir gjort om til noe veldig negativt, og det er snakk om situasjoner som i seg selv er helt grusomme, så blir saken en helt annen. Vi må klare å akseptere alle religioner og at mennesker har forskjellige bakgrunner, uansett om det er snakk om religion, hjemland eller bare generelt oppveksten. Vi må slutte å låse oss så fast på hva vi er vandt til, og se at verden ikke bare handler om hva vi er vandt til her i Norge, men at det er så mye større.

   

 • Publisert: 05.12.2016, 00:41
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Jeg, anti-feminist?

 • Publisert: 09.10.2016, 14:00
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Likestilling og feminisme er en debatt det virker som om vi aldri kommer til å bli ferdig med, om jeg skal kalle meg feminist eller anti-feminist er en sak jeg heller ikke klarer å bestemme meg for. For jeg vet at originalt ble feminismen til for å skape en likestilling for både menn og kvinner, men i dagens samfunn føler jeg ikke lenger at det er der fokuset ligger. Vi har blitt likestilte, vi har blitt et land der vi alle kan si og mene det vi vil, og der alle har like rettigheter. Og uansett hvor mye vi prøver å vende og vri på det er kvinner og menn forskjellige, vi er det, men hvorfor må det være en negativ ting? Menn er som regel mye sterkere enn kvinner, menn er høyere, de har en annen måte å uttrykke seg på, og de har andre interesser. Når jeg snakker om dette må dere huske at jeg mener generelt i samfunnet, for jeg også er fullstendig klar over at det finnes feminine gutter og maskuline jenter. Men det at vi er forskjellige ser jeg bare på som noe positivt, noe som gjør at det finnes ulikheter og variasjoner i samfunnet vi lever i. 

  Problemet mitt med "nåtidens" feminisme er vel egentlig det at feministene går ut og snakker om at vi må bli mer likestilte, at ikke menn skal få lov til å si det ene og det andre om seg selv eller oss kvinner, eller mene at de er bedre på noen måter. Og selv om jeg kan være enig i mye av det, har jeg lest utallige statuser og innlegg der vi jenter tråkker ned på gutter. Jeg leser om "girlpower" og selvstendighet, jeg leser om kvinner som mener at det kvinnelige kjønn er det sterkeste, og at de er stolte over det. Men helt ærlig, hadde en mann gått ut og skrevet eller sagt de samme tingene om mannsrollen hadde det blitt slått hardt ned på. Mens vi kvinner blir løftet opp skyhøyt for å snakke om hvor selvstendige vi er og hvor bra det kvinnelige kjønn er, ville enn mann fått så mye hets rettet mot seg på grunn av de samme påstandene. Så hvordan kan da en feminist kalle seg likestilt, hvis det kun er kvinnen som får lov å løfte hverandre opp på denne måten?

  Nå har feminisme fått mer fokus på å la kroppshåret gro, gå uten bh og sminkefrie ansikter, enn det feminismen egentlig ble til for. Skulle ikke feminisme stå for likestilling? Skulle det ikke stå for at kvinner og menn skal få en lik rolle i samfunnet? Vi skulle ikke snu rollene på hodet, vi skulle ikke bli "bedre" enn menn fordi de før var "bedre" enn kvinner. Vi skulle være like bra, vi skulle kunne ytre de samme meningene og ha rett på like mye frihet.

  Jeg har ingenting imot jenter som velger å la armhåret gro, gå uten bh eller slutte å sminke seg. Hvis det er noe man selv føler at man vil gjøre, så skal man få lov til det. Men å kalle det feminisme er helt feil, å gjøre det fordi man mener det er menn som bestemmer hvordan du skal se ut, er helt feil! Jeg bruker sminke, jeg barberer kroppshåret og jeg har på meg bh, men det er ikke fordi en mann har bedt meg om å gjøre det. Jeg har fått høre så mange ganger at "du trenger ikke sminke deg for guttene sin del, de skal like deg for den du er", men hvem har sagt at jeg sminker meg for noen andre sin del enn min egen? Da kan jeg helt ærlig si at jeg blir like presset av jenter til å gå uten sminke, som jeg blir presset av gutter til å gå med sminke. Det er 110% mitt eget valg, og det er ingen som kan ta det valget for meg. 

  Jeg kan være enig i mange ting feministene mener, jeg er for eksempel helt enig i at jenter som har hatt mange forskjellige sex-partnere lettere blir sett ned på enn gutter som har hatt det. Og jeg kan forstå at mange jenter mener de blir sett på som et objekt når gutter studerer jenters kropp og kommenterer den, men har du noen gang hørt en gutt klage over å bli kaldt deilig? Jenter er like flinke som gutter når det gjelder å se på utseende og kropp, det er ikke bare gutter som er den "fæle" når han sier at kroppen til en jente er fin. For jeg har ofte sett jenter løfte opp genseren til gutter og kommentert magene deres, og det skal liksom være greit når det ikke er greit at en gutt gjør det samme tilbake? Hadde en gutt stått og snakket med en jente i fem minutter før han løftet opp toppen for å studere kroppen hennes, hadde han blitt sett på som en pervers ekling med en gang.   Det er faktisk ikke sånn at det er lettere å være mann enn kvinne i Norge. Ja, det finner situasjoner der kvinner og menn ikke er helt fullstendig likestilte, men det er ikke bare kvinner som blir undertrykt. Hvis feministene er så opptatte av likestilling, hvorfor sier de da ikke noe på at det faktisk er kvinnen som sitter 100% med valget om en abort og mannen ikke har noe som helst de skulle ha sagt, eller at det også er mye lettere for kvinnen å kunne beholde ansvaret for barnet etter et brudd. Hvor er likestillingen i dette?

  Poenget mitt er ikke å tråkke ned på feminismen, tvert imot, men likevel sitter jeg nå med følelsen av at mange av feministene i dagens samfunn har gått helt bort ifra alle de originale tankene rundt det. Spør du meg må vi bli flinkere til å likestille, ikke bare kvinner, men menn også.

 • Publisert: 09.10.2016, 14:00
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">3 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Jeg skulle ønske...

 • Publisert: 12.11.2015, 14:58
 • Kategori: Personlige innlegg
 •  


  Hvor skal jeg starte? Følelser... Det er det teiteste som finnes! Følelsene mine har fått meg til å være lykkeligere enn jeg noen gang har vært, de har vist meg forelskelse, men de har også gjort meg så utrolig lei meg. Jeg føler meg tom, helt tom. Jeg hater følelser... Hater følelser, når de er sånn som nå. Ting kan forandre seg så fort, jeg kan føle meg så lykkelig i det ene øyeblikket, og så tom i det neste.. Jeg skulle ønske jeg kunne velge, at jeg kan bestemme selv hvordan jeg følte meg. At jeg kunne glemme alt det vonde, og kun være glad, hele tiden. Jeg vet hva som gjør meg lykkelig, hva som gjør meg glad.. Men det er ikke alltid jeg som kan bestemme hvordan ting blir.. • Publisert: 12.11.2015, 14:58
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Hva er det jeg venter på?

 • Publisert: 07.11.2015, 14:36
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Lørdagen er endelig her etter en veldig stressende uke, og da passet det veldig bra at jeg hadde fri fra jobben i tillegg! Jeg føler at det eneste jeg har gjort den siste tiden er å gå på autopilot gjennom hverdagen, gjennom skole, trening, jobb og sosiale greier. Jeg har ikke energi til å oppleve det jeg faktisk er med på, jeg bare er der uten å egentlig få med meg noe. Så mye tanker og bekymringer, som egentlig ikke burde trenge å være der. Jeg vil både passe på å få med meg alle de "viktige" sosiale tingene, klare meg ok på skolen, dra på trening så ofte som mulig, jobbe og i tillegg ha tid til å slappe av. Jeg har lyst til å bare legge alt fra meg og reise. Oppleve hele verden! Uten bekymringer, uten stress, langt vekk fra mørke og kalde Norge..

  Samtidig så er jeg ikke dum, jeg vet at jeg bare må bite tenna sammen og vente. Men hva er det jeg egentlig venter på? Kommer det noen gang til å bli annerledes? Jeg kommer nok aldri til å oppleve verden uansett, jeg kommer bare til å bli ferdig med skolen også jobbe og leve et vanlig, kjedelig liv. Haha, litt mer spennende kommer det sikkert til å bli. Jeg har bare så lite motivasjon for tiden fordi jeg virkelig ikke klarer å bestemme meg hva jeg skal gjøre med livet mitt.

  Uansett, nå tenkte jeg å dra en tur til Jessheim for å se om jeg kan få kjøpt et nytt objektiv. Har hatt lyst på et nytt så lenge nå så vi får se om jeg finner det jeg vil ha. 
  Bildene er fra i går da jeg, Kine og Sunniva dro en tur til norbytjernet når vi hadde fri.

  -Hva skal du i dag?

 • Publisert: 07.11.2015, 14:36
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Det som ikke dreper...

 • Publisert: 13.05.2015, 15:32
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Etter å ha lest mange artikler og blogginnlegg i går, fikk det meg til å tenke mye.. Og er det en ting jeg har lært de siste årene er det å virkelig sette pris på det man har her og nå! Jeg kan helt ærlig si at jeg var en person som alltid syntes veldig synd på meg selv hvis det var noe galt, og ofte er jeg sånn fortsatt.. Men ting har blitt veldig anderledes nå og det er jeg veldig glad for!

  Det var rundt to - tre år siden som jeg virkelig ble dårlig, og det eneste jeg fokuserte på var at jeg hadde det så fælt. Ja, å ha ME er utrolig vanskelig, og det er absolutt ikke noe jeg synes noen fortjener å gå gjennom.. Men nå, selv om jeg ikke er helt bra enda, er jeg egentlig glad for at jeg har hatt det sånn som jeg har hatt det. Jeg har lært så mye om meg selv, hvor mye jeg tåler, og faktisk om hvem jeg er som person. Jeg er glad jeg har gått gjennom noe som det her, for jeg har blitt sterkere, jeg har blitt mye sterkere enn før.

  Det har ikke vært lett, det har ikke vært gøy, det er slitsomt, men jeg har hatt utfordringer og motstand jeg har vært tvunget til å finne en løsning på. Jeg har lært meg at jeg må tenke på en annen måte for å bli bedre, jeg har lært meg å stå på beina etter harde utfordringer. Det er sant det de sier; det som ikke dreper deg gjør deg faktisk sterkere! Å ha så mye motstand jeg føler jeg har hatt, har gjort at jeg virkelig tåler mye mer nå.. Jeg er en utrolig negativ person, men selv om jeg har hatt det vanskelig har jeg vært nødt til å både lære meg å tenke mer positivt, og jeg føler jeg faktisk er sterkere! Så jeg er glad, glad for hvordan ting er og ikke minst glad for at det er mye bedre nå!

 • Publisert: 13.05.2015, 15:32
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  9 ting som gjør meg glad

 • Publisert: 07.03.2015, 12:02
 • Kategori: Personlige innlegg
 • I går ble jeg sittende i senga uten å gjøre noe særlig utover kvelden, og av en eller annen grunn ble jeg bare mer og mer lei meg. Jeg visste ikke hvorfor, og tror ikke det uansett er så lett å forstå heller. Men i stedet for å fortsette å bli lei meg bestemte jeg meg for å skrive ned 9 ting som gjør meg glad.. Det hjalp, og nå vil jeg dele det med dere.

  ♥ Gode venner!

  ♥ "Spa kveld" med meg selv

  ♥ Ryddig rom

  (Bildet er tatt av Sunniva)

  ♥ Tente lys

  ♥ Sol og sommer

  ♥ Luna (hunden min)


  ♥ Å føle at jeg mestrer noe

  ♥ Musikk

  ♥ Alle de jeg er glad i

   

  -Hva gjør deg glad?

 • Publisert: 07.03.2015, 12:02
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Usikker fordi jeg bruker sminke?

 • Publisert: 05.03.2015, 10:50
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Jeg leste et innlegg for noen dager siden, om bruk av sminke og om hvorfor man ikke trenger å bruke det. Jeg likte innlegget veldig godt, men de siste dagene har det fått meg veldig til å tenke mye på hva jeg EGENTLIG mener om temaet, så derfor valgte jeg å skrive et innlegg om det selv.

  I dagens samfunn bruker de fleste jenter sminke fra ungdomsskolealder, og ofte før. Det er tegning av bryn, dekking av kviser, lengre øyevipper og rødere lepper. Man blir ofte dømt om man ikke bruker sminke, om man ikke sminker seg rett eller om man bruker feil produkter. Derfor skjønner jeg godt hvorfor mange mener at man ikke skal trenge å sminke seg hver dag, jeg skjønner argumentene. At det blir ?det samme? som å Photoshope seg selv, for det ikke er et ?ekte? resultat? Men er det egentlig riktig av andre å si om du skal eller ikke skal sminke deg?

  Jeg bruker sminke! Jeg sminker meg hver dag når jeg skal på skolen, jeg retter på sminken utover dagen og jeg føler meg bra med sminke på. Jeg har flere ganger fått høre at jeg bare er usikker på meg selv som ikke tørr å gå uten, men helt ærlig handler det ingenting om jeg tørr eller ikke. Jeg sa jo at jeg føler meg bra, og er det ikke det verden vil? At man skal være fornøyd med seg selv? Om jeg kommer på skolen full sminket, eller om jeg kommer dit uten sminke, har det virkelig så mye å si? JEG føler meg bra med sminke, men ikke like bra uten. Mange mener at det er helt feil, at du skal være fornøyd med deg selv uten sminke også. Men hvis jeg liker å gå med sminke, hvis jeg synes det er gøy å sminke meg, hvorfor skal andre fortelle meg at det gjør meg usikker?

  Hvis jeg føler meg bra, hvis JEG liker det, er det virkelig så feil? Det har ikke noe med usikkerhet å gjøre, skal jeg liksom fortelle deg at du ikke kan gå med de ?pyntete? klærne fordi det gjør deg usikker? For du bør jo heller gå med joggebukse for å vise at du ikke bryr deg om hvordan du ser ut..? Nei! Det er ikke sånn! Jeg bryr meg om hvordan jeg ser ut, og det er ingenting som er feil med det.

  Spesielt når man går dramalinja på videregående føler jeg det er et stooort fokus på at du skal tørre å gå uten sminke, i joggebukse, spise hva du vil og ikke trene. Kun for å vise alle andre at du ikke bryr deg, at du er fornøyd uansett. All ære til de som klarer å tenke sånn, men jeg hadde aldri klart å tenke at det er greit å spise usunt hver dag, gå uten sminke og ikke bry seg. For det er faktisk ikke sånn man kan forvente at alle tenker. Jeg forteller ingen hvordan de skal kle seg eller hva de skal like å gjøre som en hobby, hvorfor skal noen da kunne fortelle meg at jeg ikke skal sminke meg? Jeg gjør det fordi jeg vil, fordi det faktisk ER min hobby, jeg liker å gjøre det, jeg liker resultatet og jeg liker hvordan det får meg til å føle meg. Det er ikke fordi jeg føler meg presset, det er ikke fordi jeg ikke tørr å gå uten. Det er fordi jeg vil, og jeg mener at det er ingen andres sak enn sin egen. Det har ingenting å si hvorfor man vil eller ikke vil, det er mitt valg og så lenge jeg er fornøyd er det ikke noe annet som betyr noe. La folk sminke seg slik de vil, og hvis de ikke vil? La de bestemme det også!

  Følg meg gjerne på facebook her!

  -Hva er dine meninger om dette temaet?

 • Publisert: 05.03.2015, 10:50
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">5 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  10 tips til bedre selvtillit

 • Publisert: 03.03.2015, 18:30
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Dårlig selvtillit er en ting så mange sliter med, alle i forskjellige grader men de fleste har vært gjennom hvertfall en periode der selvtilliten ikke er helt på topp. På den forrige bloggen jeg hadde, skrev jeg et innlegg om tips til hvordan man kan få bedre selvtillit. Det er allerede et par år siden, og innlegget ble likt ganske godt, så jeg tenkte å poste en oppdatert versjon av det samme innlegget. Jeg sier ikke at jeg er superflink til å følge disse tipsene selv, men jeg prøver og vet at det er det som vil fungere.

   Drit i alle andre: De fleste har opplevd å få en mindre hyggelig kommentar eller et dømmende blikk. Det er vanskelig å få uten å bry seg om det, men prøv så godt du kan å bare smil og hev deg over det. Ikke ta deg nær av hva andre folk sier til deg, det viktigste er hva du selv føler.

   Ha selvironi: Som jeg skrev over er det ofte folk får kommentarer som er mindre hyggelige, da er det lett å bli såret. Men ofte hjelper det mye å ha selvironi, det gjør at man tåler bedre å høre kritikk. For ofte blir man faktisk såret over ting som aldri er ment vondt, men med litt selvironi blir det lettere!

   Utfordre deg selv: Gjør noe ingen forventer at du skal gjøre, ikke en gang du. Har du en dritkul topp bakerst i skapet som du alltid har hatt lyst til å bruke, men aldri har turt. Dra den frem og gå rundt i den med stil. Er det en ting du blir spurt om å gjøre, som ditt første svar til absolutt er nei, gjør det likevel.   Finn det positive: Dette VET jeg er en vanskelig ting å gjøre, men sett av noen minutter til å beundre deg selv. Stå foran et speil og finn kun positive ting med deg. Kanskje du aldri har tenkt over hvor pene øyne du egentlig har, eller noe med personligheten din?

   Tro på deg selv: Sett deg mål, fullfør dem og føl den gode følelsen. Ikke mist troen på deg selv når ting er vanskelig! Stå på og tenk at du klarer dette med glans. Når du tror på deg selv, er du allerede halvveis i mål!

   Ingen er perfekte: Ofte er det lett å sammenligne deg med modellene på forsidene av blader, det er lett å sammenligne seg med folk man kjenner eller rett og slett alle andre. Men slutt med det! Slutt å tenke at alle andre er bedre enn deg, ingen er perfekte.

   Ikke lev i fortiden: Gjort er gjort. Gå videre. Det er ingen måte du kan forandre fortiden, så ikke angre på det dumme du har gjort. Slutt å tenke at ting kunne vært annerledes hvis du også var annerledes. Det eneste du kan gjøre er å be om tilgivelse hvis du har såret noen, men la fortid være fortid, og lev i nåtiden.   Ta i mot komplimenter: Det kan være vanskelig, men ta det i mot og si takk. Prøv å tro på det selv. Personen gir deg et kompliment fordi hun mener det!

   Slutt å klag: Du kommer ingen vei med klaging. Du bruker bare tid du kunne brukt på noe annet. Det hjelper rett og slett ikke. I stedet på å klage på at du føler deg feit, legg vekk potetgullet og ta et eple i stedet. Ta deg en tur ut kanskje? I stedet for å klage, gjør noe med det.

   Ta vare på deg selv: Å ta en dag med fullt fokus på deg selv innimellom er bare lurt! Slapp av, ta et varmt bad med kroppsskrubb og ansiktsmaske. Du vil føle deg så frisk og ny etterpå. Ta deg tid til å friske deg litt opp.

   

  -Har du noen tips?

 • Publisert: 03.03.2015, 18:30
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">17 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Meningen bak tatoveringen

 • Publisert: 24.02.2015, 20:04
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Etter spørsmålsrunden der jeg så vidt viste tatoveringen min, har jeg fått et par spørsmål om jeg kunne fortelle litt om den og om det gjorde vondt osv. Jeg har jo bare tatt en tatovering, så verdens største erfaring har jeg absolutt ikke, men jeg tenkte å skrive om det jeg opplevde.

  Jeg tok tatoveringen på et tatoveringsstudio i Thailand sommeren 2014, altså rett før jeg fylte 17. Jeg hadde lenge hatt lyst på en liten, meningsfull quote på håndleddet, så når jeg fikk mulighet til å ta tatoveringen til under 300 kr (på et rent og ordentlig tatoveringsstudio) gjorde jeg det. Som sagt kostet den under 300 kr, noe som er veldig billig selv om den ikke er så veldig stor. Jeg hadde forventet at det skulle gjøre vondere enn det gjorde, men det var selvfølgelig ubehagelig og ble verre etterhvert som det ble mer og mer sårt. Men vondt var det ikke, det er jo verre å ta hull i ørene for eksempel. 

  Grunnen til at jeg valgte quoten "inhale the future, exhale the past", er av mange grunner. Først så ville jeg ha en quote som ikke ALLE hadde, en som kunne være mer min egen og som jeg ikke så overalt. Selv om det er mange som har denne quoten, så er det flere som har  for eksempel "Hope" eller "Be the change". For det andre ville jeg jo ha noe som betydde noe for meg, noe som hadde en mening og som jeg kunne kjenne meg igjen i.

  Og det er ikke sånn at jeg har hatt en helt forferdelig fortid og bare vil se fremover fordi alt er så fælt, absolutt ikke. Det er ting i fortiden jeg gjerne ville unngått og heller vil se fremover på i stedet for å tenke tilbake på, men største grunnen til at jeg valgte det er en annen. Jeg er veldig flink til å se tilbake på ting som jeg skulle ha gjort annerledes, ting jeg ville gjort om eller ting jeg får vondt av å tenke på. Jeg er flink til å finne det negative i slike situasjoner, og jeg trenger ofte noe som sier "Drit i det, se fremover". Derfor følte jeg at jeg virkelig likte denne quoten første gangen jeg så den. 

  Det er jo mange forskjellige meninger om tatoveringer, men jeg synes det virkelig er fint! Jeg liker tatoveringer veldig godt, så lenge det er gjennomtenkt og man ikke bare tar en tattoo av en sminkekost fordi det var det første man kom på, men egentlig liker man ikke sminke en gang. Jeg mener ikke at man må ta lange betydningsfulle quotes for å ta tattoveringer, en ugle eller en diamant kan være like betydningsfull for deg.

  -Hva er din mening om å ta tatoveringer?

  Klikk gjerne her for å følge meg videre på facebook!

  #tatovering #mening #quotes #quote #tattoo #ink

 • Publisert: 24.02.2015, 20:04
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">13 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Jeg er i Romerikes Blad

 • Publisert: 30.01.2015, 19:33
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Selv om det kun er et slags leserinnlegg var det utrolig gøy å se noe jeg har skrevet være på trykk i avisen. Det sto i innledningen at jeg "dømmer meg selv" hver gang jeg ser meg i speilet, men helt ærlig er ikke det helt sant. Selvfølgelig mener jeg det jeg skrev og føler på det selv, men dette er også noe jeg ser andre sliter med. Det er sånn jeg føler at samfunnet har blitt, så ja jeg føler også på det ofte men ikke så ille som mange skulle ha det til. Jeg føler presset, både kroppspress, men også press fra skole og generelt andre ting.

  Så det jeg mente var ikke at jeg hele tiden føler meg dritt på grunn av kroppspress og at alt er så fælt med meg. Men at det er sånn samfunnet har blitt, og jeg også føler på det. Uansett var det veldig gøy å se at noe jeg har skrevet er bra nok til å bli trykt i avisen! (Dere kan lese innlegget HER)


  Kjempe gøy å se navnet mitt stå under, haha!  Bestemor har strikket sokker til meg, så i dag fikk jeg de endelig og de er så fine! Har hatt de på meg i hele kveld og elsker de allerede! 

  Ha en fin helg! 

 • Publisert: 30.01.2015, 19:33
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Aldri føle seg bra nok

 • Publisert: 25.01.2015, 14:39
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Jeg har vært veldig usikker på om jeg skulle skrive et sånt innlegg som dette, men nå har jeg bestemt meg for at jeg får bare prøve å få ut det jeg tenker og føler!

  Det er 2015, vi lever i en verden der antall kalorier, vekt og generelt utseende betyr mer enn alt annet. Der reklamemodellene er små jenters forbilde. Der den eneste måten å føle seg bra på er å trene hver dag, spise kun frukt og å veie så lite som mulig. Det er så lite som skal til for å få oss til å føle oss fæle. Bare en liten kommentar, eller til og med et uskyldig blikk. Men ikke uten grunn, vi blir dømt både av venner, medelever, lærere og tilfeldige på gaten. Hver dag går tusenvis av jenter gjennom garderoben for å finne klærne de ser slankest ut i, og timer blir brukt foran speilet på badet for å legge den riktige sminken. Alt skal også dømmes mens man allerede er foran speilet; er håret mitt ok? Puppene? Ser jeg litt for tykk ut i denne? Er jeg bra nok?

  Det spørsmålet stiller jeg meg selv hver dag? "Er jeg bra nok?" Fra å være en person som virkelig har vært fornøyd med seg selv, har jeg blitt usikker og redd for hva andre synes. Presset har blitt for stort, og ikke bare fra folk på din egen alder. Forventningene og kravene har blitt alt for høye fra alle. Å komme på skolen redd for at hvert blikk du får på gangen er ment for å dømme utseende ditt, og alltid være bekymret over hva du putter i munnen, det er ikke bra! Det er ikke normalt, og det er absolutt ikke sånn det skal være. Bekymringene mine skal egentlig ikke være "Er jeg dum?", "Liker de meg ikke?", "Er jeg tynn nok?".


  "Bare drit i det", sier de, "drit i det folk sier". Hadde jeg driti i alt alle andre mente, hadde jeg vært den lykkeligste personen i hele verden. Men du skal være supermenneske om du hadde du rett og slett klart å bare drite i det, og ikke en gang det hadde vært bra nok.

  Når jenter helt ned i 9 års alderen diskuterer om en Nutrilett-bar er for mye til lunsj eller om de kanskje bare skulle ha kuttet enda mer ned på kaloriinntaket, det er da vi må se alvoret i det her. De er bare barn, VI er bare barn. Det skal ikke være sånn at man som verken niåring, eller søttenåring skal bekymre seg så mye over utseende. Men det gjør vi? Jeg gjør det! En dag kan jeg se meg selv i speilet og tenke: "oi, jeg ser faktisk ikke så ille ut". Mens andre dager har jeg mest lyst til å legge meg igjen når jeg ser hvem som titter tilbake på meg i speilet. Det har blitt en bekymring som alltid er der, en bekymring som aldri går helt bort.  Jeg satt og så på tv en dag, og kom over slutten av en episode av Top Model. Jeg kom så langt inn på slutten av episoden at det var tid for at en deltager skulle dra hjem fra konkurransen. Det sto mellom ei blondine og ei brunette, ingenting ved dem gjorde at en av dem skilte seg mer ut enn den andre. Brunetta røyk ut, men kommentaren sjokkerte meg virkelig. Grunnen til at hun røyk var rett og slett fordi hun ikke gjorde det så bra på bilder når hun var så "tykk". Tykk?? Hun var tynnere enn en gjennomsnittlig jente her i Norge og jeg så virkelig ikke mye forskjell på henne og de andre deltagerne. Jeg mener, når vi ser på tv og hører at en jente som henne er for tykk, hva skal vi tenke om oss selv da? Hvilket kvinneideal er det vi skal følge? Skal man liksom slutte å spise, da? Selvfølgelig blir man ikke fornøyde med seg selv når det er som dette? Selvfølgelig føler man seg ikke bra nok. Og så lenge man selv ikke føler seg bra nok, hvordan skal alle andre?

 • Publisert: 25.01.2015, 14:39
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">34 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Dyretesting og mishandling- vi er virkelig blinde!

 • Publisert: 18.11.2013, 22:27
 • Kategori: Personlige innlegg
 • (Det kommer nok til å være en del fæle bilder og videoer i dette innlegget så du er klar over det)

  Jeg leste gjennom bloggen til Tonje Kvamme for noen dager siden der det står mye om hvor ille dyr har det, og helt ærlig er jeg helt sjokket over hvor ondskapsfulle vi mennesker er ovenfor dyrene. Hva er galt med oss? All den tiden vi bruker på å teste ting på små uskyldige dyr, hvorfor? Vi hadde jo aldri gjort så forferdelige ting vi gjør mot dyr, på mennesker. De stakkars dyrene har ingen stemme og har ingen sjanse til i det hele tatt å forsvare seg selv der vi kommer med kniver, pistoler og alle de andre metodene vi bruker. Til og med rett borti her, på militær greiene på Sessvollmoen bruker de griser som forsøkskaniner til førstehjelp. De skyter dem (MANGE GANGER) på steder de vet de vil overleve, og bruker dem for å øve seg på hvordan de gjør det hvis en av deres egne blir skutt. På en måte kan jeg være enig i at det er lurt å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon, men hvorfor må det gå ut over dyrene? Jeg tipper noen halv ler av dette innlegget og tenker ?Det er jo bare griser?, men det er ikke BARE griser! Det er levende vesener med en rett til å leve på akkurat lik linje som det vi har. Hvorfor skal liksom vårt liv være så mye mer verdt enn for eksempel en gris, en elefant eller rev? Dyr føler smerte som oss, de føler sorg, de har følelser! Til og med elefanter gråter, de er faktisk ett av de mest følsomme dyrene i verden.

  1bbad7ee_large

  Det er ikke så lenge siden jeg så på disse Canada Goose jakkene og ikke tenkte det var noe galt med dem. Hadde jeg da hatt mye penger kunne jeg nok ha kjøpt en, men da visste jeg faktisk ikke så mye om det med pels og hvordan dyrene ble behandlet. Jeg har alltid tenkt at pelsklær ble laget av pelsen til dyr som allerede var døde av andre grunner, eller pelsen til et dyr som hadde så mye at det ble klippet vekk litt for å gjøre det lettere for dyret å leve. Men det er absolutt IKKE slik det er i virkeligheten, det er vanskelig å forestille seg hvor ille det egentlig er!

  Vi mennesker er ofte blinde, vi lukker øynene og vil ikke se hele sannheten. Og det er akkurat det jeg og mange andre har gjort med dette. Jeg har aldri tenkt noe særlig over hvor ille dette med dyreplageri, dyretesting og pelsindustrien faktisk er. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi jeg ikke vil det skal være sånn. Hvis man overser det og ikke tenker så mye på det, er det plutselig ikke en virkelighet lenger. Men jeg mener det er lurt at flere folk åpner øynene og SER virkeligheten og smerten bak alt dette. Produksjonen bak Canada Goose jakkene går imot så mye! Pelsen i kragen er av Coyoter som blir fanget i både feller og fotsakser, og pelsen blir dratt av mens de fortsatt er levende.

  556611_10151019197074586_1392650555_n_large

  I tillegg til pelsen på jakken er dunfjærene inne i jakken like ille. Gjessene som blir brukt til dette har det helt forferdelig vondt, de blir tvangsforet ved å stappe et rør ned i halsen på dem og de blir ribbet for fjærene mens de også fortsatt er levende. Jeg har tenkt at her i Norge er vi vel ikke så ille, men til og med her i Norge har vi pelsfarmer der rev og mink blir stappet inn i bittesmå nettingbur. Vi får til og med støtte på flere millioner i året for å holde oppe pelsfarmene, mens i mange andre Europeiske land er det forbudt. Her i Norge der alt skal være så fantastisk og bra er det likevel sånn, det er virkelig skuffende! Originale Uggs er det masse lidelser og grusomheter bak, de blir laget av saueskinnet til Merinosauen. Høres ikke det så ikke ut? Les DETTE innlegget og jeg er sikker på at du får andre tanker til det! Hvis du kjøper for eksempel Canada Goose og Uggs er du med og støtter alvorlig dyremishandling, en industri som gjør så mye feil! Vil du virkelig være med å støtte dette?:

  (Bildene er tatt fra tonjekvamme.blogg.no)

  Og det med dyretesting? Har du egentlig tenkt over hvilke produkter du har hjemme som er dyretestet? Det kan jeg helt ærlig si at jeg ikke har tenkt så mye over før nå. Jeg fikk et spørsmål for noen uker siden der hun spurte om jeg hadde noe dyretestet her hjemme, men det klarte jeg ikke svare på. Jeg visste det ikke. Jeg regnet rett og slett med at jeg ikke hadde noe dyretestet, for jeg tenkte at ?det vil de vel ikke selge!? Og hvertfall ikke her i Norge!? Det er vel ikke lov??, men der tok jeg helt fullstendig feil. Jeg sjekket litt opp hvilke produkter som er dyretestet, og det viser seg at blant annet Zalo og Colgate IKKE kan garantere at de IKKE tester produktene sine på dyr. Hvor mange folk her i landet sier at de er i mot dyretesting, men har tannkrem fra Colgate i skapet på badet eller en flaske med Zalo på kjøkkenbenken? Det er nok MANGE! For det er jo ikke så lett å vite, hvordan skal man egentlig vite det? Det er ikke noe stort skilt på Zalo flasken der det står ?ADVARSEL! DENNE VAREN ER TESTET PÅ DYR! MANGE ALVORLIGE OG LIVSFARLIGE TESTER! IKKE KJØP!? Heldigvis ligger det mange lister over ting som faktisk er testet på dyr ute på nettet, jeg har funnet en HER!

  Dyretesting er heller ikke en liten ting man ikke trenger å tenke så mye over. De setter ikke en tannkrem ved siden av et marsvin og ser hva som skjer, de gjør mye verre ting en det når de utfører testene. Ting som fører til livsfarlige skader og død. Det er helt forferdelig!

  Tumblr_lxx4w44izl1qhs7gfo1_500_large

  Så hvor mye av dette har du egentlig tenkt over? Har du fortsatt lyst på Canada Goose jakke, eller er du som meg og tenker at dette er feil?

   

  Hva er dine tanker bak dette?

 • Publisert: 18.11.2013, 22:27
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Ønskeliste / Julegave tips til jente

 • Publisert: 13.11.2013, 17:06
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Hei hei. Nå er det faktisk bare litt over en måned igjen til jul, og mange har startet å tenke på hva de skal kjøpe i julegave. Så i dette innlegget skal jeg vise noen tips til hva du kan kjøpe til en jente til jul. Tingene jeg tipser om er ting JEG ønsker meg til jul, og jeg tenker da at siden dette er ting jeg vil ha så er det nok andre jenter der ute som også ønsker seg disse tingene.  1 Et abonnement på et blad du vet personen liker, er jo en perfekt julegave til både gutter og jenter. Det trenger ikke være så dyrt, men likevel en gave man blir veldig glad for. Du kan få kjøpt abonnement på Costume og andre blader hvis du trykker HER!

  2 Bøker er en fin ting og gi bort, og jeg synes boken til en av personene bak merket Billion Dollar Brows (Natalie Plain) virker veldig bra. Boken heter The Plain Truth About Brows og det står om alt Natalie har lært om øyenbryn og skjønnhet i hennes kariere. Boken får du kjøpt hvis du trykker HER!

  3 Når vi allerede er innom blader og bøker, får jeg ta en siste bok også. Fotballfrues dagbok er en bok jeg ønsker meg. Den kom vel ut i 2012 en gang så den er ikke så ny, men jeg har den ikke og synes det er en fin gaveide til andre også. I boken skriver bloggeren Caroline Berg Eriksen tips om mat, dekorasjon og inspirasjon, og vi får følge henne i et helt år. Boken får du kjøpt ganske mange forskjellige steder, men jeg har funnet den hvis du trykker HER!

  4Jeg hadde tydligvis klart å ikke sette på noe nummer 4, så da hopper jeg til nummer 5.

  5Hehe, nummer fem er egentlig interiør til rommet generelt, men jeg synes for eksempel denne kurven fra Kid er veldig fin. Sånn som jeg har en del blader jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av og som jeg kanskje vil lese igjen senere, så da er jo denne fin både som dekorasjon og til noe nyttig. Du finner den HER!

  6Bilder er jo også noe man faktisk kan gi bort. Mange har en eller annen vegg som står tom og kunne trengt noe på seg, jeg har en vegg på rommet hos pappa som er helt tom så der kunne jeg trengt et bilde. Det trenger heller ikke koste så mye for å pynte opp en vegg, bildet er fra Ikea og kan kjøpes HER!

  7Denne laptop bagen fra Marc Jacobs har jeg siklet på en god stund. Og den var faktisk ikke så dyr som jeg trodde heller. Den kan kjøpes HER!

  8Big Curler Mast vol. 2, er en krøllstav som gir kjempe fine naturlig krøller, kjøpes HER!

  9Denne Michael Kors vesken i SVART står aller øverst på min ønskeliste. Jeg liker den svarte mye bedre enn de andre fargene. Ja den er ganske dyr, men den får plass til veldig mye og er veldig bra kvalitet. I tillegg er den kjempe fin. Den har jo en egen lomme til mac, noe jeg ikke har, men du kan bruke lommen til andre ting og det er sikkert noen andre pcer som passer der også. Vesken kjøpes HER!

  10Hvis du er sånn som meg og blir likblek om vinteren kan selvbruning være en fin gave. Kjøpes HER!

  11Denne går vel også under kategorien interiør, men jeg har hvertfall veldig lyst på et lite speil som kan stå inne på rommet mitt. Det er lite og greit å ha hvis du for eksempel sminker deg på rommet. Kjøpes HER!

  12Serier og filmer er også en fin ting å gi i gave. Jeg ønsker meg 90210 sesong 5, kan kjøpes HER!

  13Ansiktsmasker og skrubber fra Ole Henriksen kan kjøpes HER og HER!

  14Bodylotien og bodysprayer fra Victorias secret kan kjøpes HER!

  15 Denne kjempe fine toalettmappen fra LULU's ønsker jeg meg! Den kan kjøpes HER, eller så har de en litt mindre sminkemappe som også er kjempefin og litt billigere HER og HER!

   

  Hva synes du?

 • Publisert: 13.11.2013, 17:06
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Flinke Luna!

 • Publisert: 11.11.2013, 21:24
 • Kategori: Personlige innlegg
 • I dag var det trafikalt grunnkurs og agility med Luna igjen. Trafikalt grunnkurs gikk faktisk overraskende bra og fort i denne gangen og, så det er jo veldig positivt. Etter jeg hadde vært der fant jeg ut at jeg orket å bli med på agility trening med Luna likevel. Hun har blitt så flink altså. Hun er bare ca 9 måneder, har prøvd jeg på agility trening kun 5-6 ganger og har blitt så flink. Jeg som ikke trodde cavalierer kunne bli noe særlig flinke til agility, men hvis det fortsetter på denne måten kommer hun nok til å bli veldig flink, så det er veldig gøy!


  Slenger med en video fra i dag.

  Har du gjort noe spennende i dag?

 • Publisert: 11.11.2013, 21:24
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Lett å glemme det positive...

 • Publisert: 06.11.2013, 14:57
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Dette kommer nok til å bli bare et langt og kjedelig innlegg å lese for noen, men for de som gidder hadde jeg virkelig blitt glad hvis dere leser.

  Noen dager våkner jeg opp og har helt glemt at jeg ikke er frisk. Jeg har hatt ME i 11 måneder nå, og det er ikke sånn her jeg hadde forventet at ungdomstiden min skulle bli. Å ha et utmattelsessyndrom midt i ungdomstiden er rett og slett ikke lett! Jeg er en helt vanlig 16 år gammel jente, som har lyst til å gjøre akkurat de samme tingene som andre 16 åringer har lyst til. Jeg vil faktisk gå på skolen for fullt, jeg vil trene, være med venner i helger og etter skoletid, jobbe for å tjene penger, dra på shoppingturer eller ha jentekvelder med venninner. Jeg vil gjøre alt dette, men jeg klarer det ikke.
  De dagene jeg våkner opp i så god form at jeg klarer å glemme at jeg er syk, det er gode dager! Men uheldigvis er det sånn at de dagene har jeg lyst til å gjøre alt på en gang. Jeg vil nesten ta igjen alt jeg har gått glipp av på ett år, på kun den ene dagen. Det er da det ikke funker lenger. Jeg blir utslitt og utrolig skuffet over meg selv. Når kroppen min sier i fra at DETTE orker du ikke mer, da kommer jeg på hvordan hverdagen min egentlig er og det er en så nedtur for meg.

  Når jeg er sliten og ikke orker noe annet, er det ikke sånn at jeg kan legge meg ned for å sove noen timer også er jeg bra igjen da jeg våkner. Jeg klarer for det første ikke å sove, jeg har ikke sjans. De gangene jeg faktisk sovner er jeg virkelig dårlig! Det eneste som hjelper er å ligge i et helt mørkt og lydtett rom, problemet er bare at jeg kjeder meg helt sinnsykt. Det er ikke sånn at jeg synes det er godt å endelig få slappet av, jeg blir rastløs, kjeder meg og er ensom. Ofte setter jeg på en film eller serie for å ikke kjede meg like mye, jeg setter meg ned å ser gjennom alt jeg har i en av skuffene mine, jeg rydder i klær, jeg rydder i sminken, sorterer ark jeg har fått fra skolen, jeg gjør alt mulig rart jeg kan finne på selv om jeg egentlig ikke bør gjøre noen ting. Men hva annet skal jeg gjøre da? Jeg er så lei av å alltid bli sliten, så lei av å aldri få hatt det noe gøy. Jeg har lyst til å være en vanlig ungdom som klager over at skole, trening og venner gjør at man ikke har tid til å slappe av. Jeg har lyst til å være en sånn ungdom som gjør alt han eller hun vil når de vil det! Men sånn er det ikke, og kommer nok ikke til å bli på en stund.
  Jeg føler meg så alene ofte, selv om det går i perioder der jeg noen dager er mer lei meg over det enn andre dager, så er jeg generelt ensom. Jeg har en hund, en kjæreste og et par gode venninner, annet enn det har jeg ikke så mange. Jeg har selvfølgelig familien min som virkelig har støttet meg gjennom dette, når jeg ser på hvor mye hjelp jeg har fått fra de så ser jeg at jeg aldri hadde klart meg like bra uten. Men det er jo slitsomt for de også! Jeg prøver å ikke vise så ofte hvor dårlig form jeg faktisk er i, og ofte klarer jeg å få det til å virke som om jeg er ganske bra. Men problemet da er at jeg føler at det forventes så mye mer av meg, ikke bare av familien, men ellers av andre også. Og de gangene jeg viser eller "klager" over at jeg er sliten så får jeg bare dårlig samvittighet, de har hørt det SÅ mange ganger, men det er jo ikke så mye de får gjort med det.

  Elleve måneder er egentlig ikke så lenge hvis man ser det på en annen måte. Jeg har vært heldig og ikke fått en av de høyeste gradene av ME der de rett og slett kun er sengeliggende. Jeg har noen sånne perioder jeg og, men ikke på likt nivå. Jeg har jo blitt generelt bedre enn jeg var helt i starten, og det viser kanskje at jeg ikke kommer til å være syk så veldig mye lenger!? Jeg håper hvertfall at det skal være mye mye mye bedre om et år fra i dag!  En ting jeg virkelig har lært meg på disse månedene er å sette pris på små ting eller ting jeg ikke har tenkt så mye på før. For eksempel har jeg alltid satt pris på kjæresten min, men det at han har vært der for meg gjennom alle de vanskelige dagene når han egentlig kan velge å gå sin vei, gjør at han betyr ekstra mye for meg. Han har støttet meg, vært en venn og en sånn kjæreste som alle fortjener å ha, og det har nok vært veldig hardt for han. Det samme med familien min. Og de vennene som har blitt igjen. Men nå blir jeg super glad av bare det å få en melding på Facebook der jeg blir spurt hvordan det går med meg, at noen spør om jeg vil finne på noe en helg eller etter skolen, til og med blir jeg glad av at folk spør meg litt om hvordan det å ha ME er for meg, for det viser at det er noen som faktisk bryr seg om hvordan jeg har det. Når jeg har fått støttende kommentarer på bloggen har jeg ofte gått rundt og smilt fra øre til øre i flere timer, og ofte blir hele dagen bra kun på grunn av det.
  Med så mye negative ting som jeg går gjennom, er det lett å glemme det positive. Men jeg prøver alltid å komme på tre positive ting når jeg legger meg som har skjedd i løpet av dagen. Og jeg prøver å tenke på tre positive ting jeg har i livet, før jeg står opp om morgenen. Det er noe jeg har gjort i det siste, og det har virkelig hjulpet meg med å få motivasjonen til å faktisk stå opp om morgenen. Dette er noe som også sikkert kan hjelpe andre som sliter med ett eller annet negativt i livet. Prøv å glem det negative eller finn positive sider ved det. Det hjelper!
  "A smooth sea never made a skilled sailor" er det et sitat som sier. Og det er helt sant! Du lærer av alt det vonde og harde i livet, hvis alt kommer helt lett vil du aldri klare å takle andre vanskelige situasjoner. Å gå gjennom vonde og harde tider i livet gjør deg bare sterkere.

  Har du noen tips som hjelper for deg?

 • Publisert: 06.11.2013, 14:57
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">20 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Fremtidsdrømmer

 • Publisert: 03.11.2013, 14:36
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Noen ganger blir jeg veldig redd for hvordan fremtiden min kommer til å bli. Hvordan jobb og hus får jeg? Vil jeg være lykkelig? Er jeg helt frisk? Alle disse spørsmålene skremmer meg litt. Jeg kan jo absolutt ikke bestemme meg for hvordan liv jeg vil ha om 5- 10 år, men jeg har fremtidsdrømmer og fremtidsplaner. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om akkurat mine planer og drømmer for de 5- 10 neste årene.

   

   Ta en tattoo: Jeg har store planer om å ta en tattoo, det er noe jeg virkelig har lyst til. Jeg vet at det er veldig splittede meninger med tattovering, men jeg mener at så lenge det er gjennomtenkt er mye av det veldig fint! Jeg vil ikke ta det før jeg har blitt helt sikker på hva jeg vil ta, for jeg vil at det skal bety noe spasielt for meg, men jeg har jo noen tanker allerede. 

   Flytte ut: I løpet av de fem neste årene skal jeg nok mest sansynlig flytte hjemmefra, i starten blir det nok en leilighet. Jeg liker meg veldig godt i sånn passe store leiligheter. Trenger ikke mer enn et lite kjøkken, en stue, bad og et soverom + kanskje en bod/gjesterom. Jeg føler det blir mye mer hjemmekoselig med en lys, passe stor leilighet enn et alt for stort hus. Så så lenge det er plass (før jeg får store barn) kommer jeg til å bo i en leilighet. 


  (Bilde fra weheartit)

   

   Få barn: Det er ikke noe jeg har planlagt en dato på akkurat, haha. Men i løpet av ti år har jeg virkelig lyst til å få barn, to stykker, MAX (!!!) tre, hehe. Om ti år vil jeg allerede ha fått to barn, en gutt og en jente. Det er hvertfall noe jeg ønsker.

  Bli ferdig med videregående: Jeg skal jo gå et fjerde år på videregående, noe jeg satser på at kommer til å gå veldig bra. Da blir jeg jo også ekstra glad når jeg endelig er ferdig. Om

   Studere: Dette har jo også noe med skole å gjøre. Å løpet av ti år vil jeg være ferdig med å studere. Jeg vet ikke helt hva jeg skal bli enda (Ikke at det er noe å stresse med enda), men sånn det er nå har jeg lyst til å bli enten politi, lærer, barne/ungdoms psykolog, journalist eller interiørarkitekt. Jeg trenger hvertfall ikke bekymre meg over at jeg ikke har noe å velge i. 

  MARIPOSA | via Facebook

  (Bilde også fra Weheartit)

   Reise: Jeg har så lyst til å oppleve forskjellige deler av verden, oppleve nye byer, strender og alt det fantastiske verden har å by på. Møte nye kulturer, ny mat, ny natur. Jeg har lyst til å oppleve så mye av verden som mulig på den tiden jeg lever.

  Drømmelivet: Jeg vil rett og slett ha drømmelivet. Drømmejobben, drømmemannen, barn, eget sted å bo, masse reising for å oppleve ting, det perfekte livet for meg!

  glamourzombie

  Har du noen fremtidsdrømmer?

 • Publisert: 03.11.2013, 14:36
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  30.10.13

 • Publisert: 30.10.2013, 20:51
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Heihei. Nå har jeg akkurat blitt ganske ferdig med en spansk fremføring jeg skal ha snart. Forhåpentligvis går det ganske greit.

  I går hadde jeg jo et møte med rådgiver og kontaktlærer, og vi ble til slutt enige om at jeg også skulle droppe engelsk i år for å fokusere mer på de andre fagene. Så nå har jeg naturfag og engelsk som jeg må ta senere, men også mindre fravær å tenke på.  Dette er da min timeplan i år, så det er ikke så ille.

  Nå skal jeg se en film eller noe og prøve å legge meg litt tidlig. Starter ikke på skolen før ti på halv elleve i morgen, men greit å legge meg tidlig likevel.


  Hvordan har din dag vært?

 • Publisert: 30.10.2013, 20:51
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Personlige innlegg

  Klassen min

 • Publisert: 23.10.2013, 18:23
 • Kategori: Personlige innlegg
 • Planen min var å starte på skole for fullt etter sommerferien. Jeg hadde følt meg så bra i ferien og var helt sikker på at dette skulle jeg klare. Jeg startet på Musikk, Dans og Drama på videregående i august. Selvfølgelig var jeg klar over at jeg kom til å komme i en klasse med mye energi, men jeg trodde rett og slett jeg ville takle det. Grunnen til at jeg valgte denne linjen i første omgang var fordi jeg ville få generell studiekompetanse men samtidig som jeg kunne drive med noe litt annerledes i tre år.


  På musikk, dans, drama er det veldig åpne folk, det er veldig lett å prate med de og man trenger aldri å føle seg alene når man er på skolen. Det er veldig bra for meg å være rundt sånne type mennesker nå, men jeg merker det at jeg ikke passer helt inn. Jeg har ikke energi nok og jeg orker ikke alltid være like sosial som de andre.


  I starten var jeg veldig usikker på om det her var det jeg ville, ikke på grunn av linja men på grunn av det sosiale. Det er sikkert noen i klassen min som kommer til å lese dette, så derfor skal jeg ikke snakke stygt om de. Hehe, nei da, det hadde jeg ikke gjort uansett. Det er en hærlig gjeng de jeg går på skole med, og jeg merker at vi har blitt mye bedre kjent med hverandre på kort tid enn det de andre linjene kanskje har blitt. Men for meg som er så lite på skolen er det sosiale veldig vanskelig. I starten var det skummelt, veldig skummelt! Jeg var redd for å bli glemt eller bli kjent som hun som aldri kommer på skolen, men de har vært veldig forståelsesfulle både lærere og elever, og det er jeg glad for.


  Likevel merker jeg at de andre på kort tid fant seg to eller tre de ble "bestevenn" med, men det har ikke jeg klart. De andre har hvertfall fått dobbelt så lang tid på å bli kjent med hverandre enn det jeg har. Jeg er kun på skolen et par timer om dagen, noen dager er jeg der ikke i det hele tatt, og selvfølgelig vil det da være sånn at de andre får bedre kontakt med hverandre.


  Du aner ikke hvor fortvilet jeg har vært over dette. At alle andre har blitt kjent med hverandre på en måte jeg ikke har fått nok tid til. Jeg ville derfor LENGE bytte til en ny linje der jeg kjente folk fra før, sånn at det ikke skulle bli for vanskelig å komme inn i noe. Nå er jo det for sent, men jeg valgte også å bli på linjen jeg allerede hadde startet på av flere grunner. Jeg synes det er gøy å gå der, folkene har så mye positivitet og energi i seg at jeg merker at det går ut over meg på en veldig positiv måte. Jeg har ork til å stå opp om morgenen fordi jeg vet at når jeg kommer på skolen er det aldri noe klaging over hvor slitsomt det er osv, det er som regel bare positivitet, og det trenger jeg virkelig å ha rundt meg.
  Selv om jeg ikke blir den personen i klassen som blir bedt i alle jentekvelder, bursdager og kinoturer osv, så gjør ikke det noe. Selvfølgelig skulle jeg ønske det var sånn, men jeg har funnet ut at det er ikke verdens undergang at jeg ikke har det like bra sosialt som de andre. Jeg har et par-tre virkelig gode venner utenfor skolen, og selv om jeg ikke alltid orker å være med de så VET jeg at de alltid er der for meg. Jeg går på skole for å gå på skole, jeg må gjennom det uansett om jeg liker det eller ikke.

  Derfor tenker jeg at det er bare å bite tenna sammen og tenke på alt det positive utanfor skolen. Om det ikke blir slik at jeg finner venner som vil vare resten av livet på skolen fordi jeg ikke er sosial nok, så får det bare være sånn. Jeg har andre folk jeg er kjempe glad i utenfor skolen, jeg skulle jo ønske at jeg orket å være mer sammen med de, men bare tanken på at jeg har de da jeg orker gjør ting mye bedre.

  Jeg vet at det her skal jeg klare!

 • Publisert: 23.10.2013, 18:23
 • Kategori: Personlige innlegg
 • #comments">3 kommentarer